Hayvanları Koruma Kanunu teklifine sanat dünyasından tepki yağdı

AKP tarafından hazırlanan "Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM görüşülmeye devam ediyor.

Kısa Dalga- Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBBM) "Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sürerken, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimleri de kanun teklifine karşı tepkilerini dile getiriyor.

Ahmet Ümit: İnsan olmak bize öldürme hakkı vermez

Yazar Ahmet Ümit, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "İnsan olmak bize öteki canlı türlerini öldürme hakkını vermez, birlikte uyum içinde yaşama ve yaşatma sorumluluğunu yükler. Katliama Hayır! Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat," sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Zülfü Livaneli: Katliam çözüm olamaz

Müzisyen ve senarist Zülfü Livaneli ise, "Lütfen çağdaş çözümler bulun. Katliam çözüm olamaz," diyerek kanun teklifine karşı çıktı. Livaneli, "Kamu kurumları yıllar boyunca her gün binlerce köpeği kısırlaştıramaz mıydı? Rahatlıkla yapabilirlerdi ama şimdi kendi ihmallerinin bedelini zavallı hayvanlara ödetmek istiyorlar," ifadelerini kullandı.

Murathan Mungan: Madde 6’ya dokunma

Yazar Murathan Mungan, "Köpeklerin kısırlaştırılıp, aşılanması ve alındığı yere bırakılması dışında her öneri katliamla sonuçlanır. Madde 6’ya dokunma," diyerek kanun teklifine sert tepki gösterdi.

Mert Fırat: Sorumsuzluğun bedelini hiçbir canlı ödememeli

Tiyatro oyuncusu Mert Fırat, "Sorumsuzluğun, denetimsizliğin bedelini hiçbir canlı ödeyemez, ödememeli. Tam da bu yüzden yaptığımız ankette katılımcıların yüzde 94’ü ezici bir şekilde yasa değişikliğine itiraz etmişti," şeklinde konuştu.

Sertab Erener: Bu işin vebali boyunlarına olacak

Şarkıcı ve şarkı yazarı Sertab Erener, "Bu iş için elimizden geleni yapalım çünkü bu işin vebali boyunlarına olacak. Böyle bir şeyi biz kaldıramayız, toprak hiç kaldıramaz. Zaten çok acımız var, bir de bunu eklemeyelim," dedi.

Ayşegül Aldinç: Madde 6’ya dokunma

Şarkıcı ve oyuncu Ayşegül Aldinç de, "Köpeklerin kısırlaştırılıp, aşılanması ve alındığı yere bırakılması dışında her öneri katliamla sonuçlanır. Madde 6’ya dokunma," ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Ferhat Göçer: Yeni yasa tasarısındaki 5. madde resmen cinayettir

Şarkıcı Ferhat Göçer, "Yeni Yasa tasarısındaki 5. Madde resmen cinayettir, günahtır. Bir de 'Ötanazi' diye yazmak üstüne tüy dikmektir. Hayvanların bugün gelinen nokta ile ilgili hiçbir suçu yok. Tüm suç ve sorumluluk, bilinç sahibi olan ve bu konuyu ihmallerle, becerisizlikle bu noktaya getiren biz insanlara ait. Onları öldürerek, bu suçu başka bir günahla örtbas edemeyiz. İnsan olmanın tüm sorumluluğu ile yasa tasarısını geri çekelim, aklı selim, vicdanı selim, tüm tarafları ikna edebilecek bir çözüm için tekrar değerlendirelim. Yasayı geri çek," diyerek çağrıda bulundu.(Haber Merkezi)

Gündem Haberleri