İddia: Lütfi Elvan istifa etti, Erdoğan kabul etmedi

Kulis haberlere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Merkez Bankası'nın faiz indimi sonrasında istifasını sundu ancak Erdoğan kabul etmedi. Elvan'ın yerine Berat Albayrak'ın getirileceği iddiaları var.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın “dövizdeki hızlı artış, TL’deki değer kaybı, Hazine’ye dışardan kaynak aktarımında yaşanan zorluklar’’ gibi nedenlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istifasını sunduğu ancak Erdoğan’ın “şimdilik kabul etmediği” konuşuluyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu imzalı kulis habere göre Elvan’ın uzun süredir, aynı zamanda Erdoğan’ın damadı da olan eski bakan Berat Albayrak döneminde atanan ve hâlâ etkili olan Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile para politikaları konusunda anlaşamadığı, “bakanlıktaki bazı bürokratlara sözünü dinletemediği” ileri sürülüyor. Elvan’ın yerine Berat Albayrak’ın yeniden göreve getirileceği de öne sürülüyor. 

Elvan’ın Erdoğan’a istifasını sunduğuna yönelik tartışmalarla, “Hazine’nin başına yeniden Albayrak gelecek” söylemleri yeniden gündeme geldi. Kulislerde, Erdoğan’ın Albayrak’ı bir kez daha Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve getireceği iddia ediliyor. Albayrak’ın adı AKP’nin mart ayında gerçekleştirdiği olağan kurultayı öncesinde de öne çıkmıştı. O dönem Albayrak’ın, kurultaydan sonra ya kabinede ya da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görev alabileceği dillendirilmişti.

AKP kulislerinde Nureddin Nebati’nin stratejik karar alma süreçlerinde kimi zaman “Bakan Elvan’dan daha aktif olduğu” da belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, 8 Kasım 2020’de, “sağlık sorunlarını gerekçe göstererek”, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmişti. Albayrak’ın yerine de o dönem TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, atanmıştı.

Gündem Haberleri