'İradeye Saygı Yürüyüşü' 7. gününde: Kayyım uygulamasına tepki büyüyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı başlatılan İradeye Saygı Yürüyüşü devam ediyor.

Kısa Dalga - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimince, Hakkari Belediyesi'ne 3 Haziran'da kayyım atanmasına karşı başlatılan 'İradeye Saygı Yürüyüşü' yedinci gününde de devam ediyor.

Mezopotamya Ajansıda (MA) yer alan habere göre, yürüyüşe Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan 350 kişi katıldı.


Katılımcılar geceyi Van’ın Başkale ilçesinde geçirip, sabahın erken saatlerinde Hakkari yoluna devam etmek üzere ilçe merkezinde toplandı.

SYKP'den Kayyım Uygulamasına Sert Eleştiri

Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Feray Mertoğlu, tüm engellemelere rağmen yürüyüşlerini sürdürdüklerini belirterek, kayyım atanmasının Kürt sorununun demokratik yollardan çözülememesinin bir sonucu olduğunu vurguladı. Mertoğlu, AKP-MHP iktidarının Kürtlere yönelik zulüm politikalarını eleştirerek, halkın seçme ve seçilme hakkının gasp edildiğini ifade etti.

Sloganlar eşliğinde 4 kilometre yürüdüler

Yürüyüş boyunca “Jin, jiyan, azadî”, “Colemêrg ya me ye”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. Yürüyüşçüler 4 kilometre yürüdükten sonra bir basın açıklaması yaptı. SYKP Eş Genel Başkanı Mertoğlu, 'herkesin bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini ve eşit, özgür koşullarda yaşamak için yürüyüşe sahip çıkılması' gerektiğini belirtti.

SYKP Eş Genel Başkanı Mertoğlu, bu yürüyüşün aynı zamanda kadınların özgürlük yürüyüşü ve anti-demokratik uygulamalara karşı bir direniş olduğunu vurgulayarak, yürüyüş boyunca kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Yürüyüşçüler, Hakkari sınırına doğru yürüyüşlerine devam etti. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri