Irkçı saldırganın üç hedefi: Soros, Han ve Erdoğan

ABD'de 11'i siyah 13 kişiyi öldüren ırkçı saldırgan Payton Gendron’un 'manifestosu' ortaya çıktı. Irkçılar arasında yaygın bir teoriye dayandırılan manifestoda, aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu bir dizi isme suikast çağrısı dikkat çekti.

ABD, önceki gün Buffalo’da bir alışveriş merkezinde 13 kişiyi öldüren 18 yaşındaki ırkçı saldırgan Payton Gendron’u ve yazdığı 180 sayfalık manifestoyu konuşuyor. Ağırlıklı olarak siyahların yaşadığı bölgedeki işletmeye ağır silahlarla giren ve 11’i Afro-Amerikan olmak üzere toplam 13 kişiyi öldüren Gendron yakalanırken saldırganın yazdığı manifestoda kan donduran ifadeler yer aldı.

Gendron, ırkçılar arasında yaygın olan 'Büyük Yer Değiştirme Teorisine' (The Great Replacement) teorisine dayandırdığı 180 sayfalık manifestoda, bazı üst düzey isimleri öldürmek istediğini anlatıyor. Listede, İngiltere’nin başkenti Londra’nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, milyarder George Soros ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bulunuyor.

Manifestoda, “Ülkemizin ve ırkımızın düşmanı olup rahatça gezen insanlar var. Milyarder George Soros, Batı’ya saldırılardan sorumlu. Sıradan insanların servetine saldırıyor ve radikal solu destekliyor. Yeni düzene geçmek isteyen Yahudilerden biri” ifadeleri yer aldı. Sözcü'nün aktardığına göre Erdoğan hakkında da, “İnsanımızın en eski düşmanlarının lideri” denildi.

Aynı bölümde Sadiq Khan hakkında da, “İngiliz halkını uzaklaştırıp etnik değişiklik yaratıyor. Pakistanlı Müslümanlar Londra halkını temsil ediyor artık” ifadeleri görüldü.

ABD’li yetkililer, manifestoyu incelemeye aldıklarını açıkladı. Manifesto içinde Buffalo’daki saldırının planının da yer aldığı belirtildi.

Dünya Haberleri