İtalyan hırsızlar silah zoruyla çaldıkları sahte saati iade etti

İtalya'da kalabalık meydandaki kafede İsviçreli bir turistin kafasına silah dayayarak saatini çalan hırsız 'umduğunu bulamadı'. Hırsız, 300 bin dolar değerinde sandığı saati, sahte olduğunu anlayınca iade etti.

İtalya, iki turistten silah doğrultarak çaldıkları saati sahte çıktığı için iade eden hırsızları konuşuyor. Olayın Napoli kentinin en kalabalık meydanlarından birindeki bir kafede yaşanması tartışma yarattı.

Kafenin CCTV kameralarının kaydettiği soygun şöyle yaşandı: İki İsviçreli turist, pazar akşamı kentin ana meydanlarından bir olan Trieste e Trento'da bir kafede oturuyordu. Yanlarına gelen genç bir adam, turistlerden birinin başına silah doğrultarak saatini zorla alıp gitti.

Olay saniyeler içinde olup biterken, şok içindeki turistler ne olduğunu sonrasında garsona anlatmaktan başka bir şey yapamadı.

Yedi dakika sonra ise kafeye ellerini özür diler gibi kaldıran beyaz tişörtlü bir başka genç geldi ve özür dileyerek saati sahibine iade etti.

Bunun sebebi saatin sahte olmasıydı. Zira saat, lüks saat markası Richard Mille'in 300 bin dolar değerindeki bir modelinin kopyasıydı.

Kafenin sahiplerinden Antonio Visconti, hırsızların saati "iyi niyet" için değil, kendileri hakkında polise şikayette bulunulmamasını sağlamak için geri getirmiş olabileceğini söyledi. (Kısa Dalga)

Dünya Haberleri