Kabak çekirdeğindeki büyük tehlike! 1 avuçtan fazla yenirse bakın ne oluyor

Azı yararlı çoğu zararlı. Kabak çekirdeği hakkında işte bilmeniz gereken uyarı

Kabak çekirdeği, sağlıklı yağlar, protein, lif ve mineraller açısından zengin bir atıştırmalıktır. Ancak, her şeyde olduğu gibi kabak çekirdeğinin de fazlasının zararlı olabileceği unutulmamalıdır. Bir avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketiminin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabilir.

Kabak çekirdeğinin fazla tüketilmesi neden önerilmiyor?

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre; Her besin gibi kabak çekirdeğini de ölçülü tüketmek sağlığımız için önemli. Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir.

Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.

1 Avuç tüketildiğinde bakın faydaları neler?

1. Protein ve Lif Kaynağı: Kabak çekirdeği, yüksek miktarda protein ve lif içerir. Bu özellikleri sayesinde tokluk hissi sağlar ve sindirim sistemine yardımcı olur.

2. Mineral Deposu: Kabak çekirdeği, magnezyum, demir, çinko ve fosfor gibi önemli mineraller açısından zengindir. Bu mineraller vücut için oldukça faydalıdır ve birçok sağlık sorununun önlenmesine yardımcı olur.

3. Kalp Sağlığını Destekler: Kabak çekirdeği, kalp sağlığını destekleyen doymamış yağ asitleri içerir. Bu yağ asitleri, kötü kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarının riskini azaltır.

4. Antioksidan Kaynağı: Kabak çekirdeği, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanser ve diğer hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

5. İyi Bir Enerji Kaynağı: Kabak çekirdeği, sağlıklı yağlar ve protein içerdiği için enerji seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur. Ayrıca içeriğindeki demir sayesinde de vücuda enerji sağlar.

Kaynak: Kisadalga.net, Cumhuriyet.com.tr

İlgili Haberler

Akciğerleri temizleyen yiyecekler: Sofranızda mutlaka yer vermelisiniz...
Süt yerine kek harcına ekleyin bakın ne oluyor? Kekin kabarmasını sağlayan tüyo
Maden suyunu böyle içiyorsanız bu alışkanlıktan vazgeçin! Faydası yok oluyor

Yaşam Haberleri