×
  • Anasayfa
  • Gündem
  • Köşe Yazıları
  • Kısa Dalga Bülten
  • Özel Haber
  • Konuk Yazar
  • Podcast
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Kısa Dalga Tv
  • Yaşam
  • Söyleşi
  • Politika
  • Sağlık
  • Otomobil
  • Araştırma
  • Magazin
  • Kadın
  • Kültür Sanat
  • Spor
☰
  • Anasayfa
  • Dünya

Kaçak koyun Shrekapo üç yıl sonra yün yumağı halinde bulundu

Yeni Zelanda'da üç yıldır 'kaçak' olan bir koyun, yün yumağına dönüşmüş halde bulundu. Üzerinden kendi ağırlığının yarısı kadar tüy çıkan koyunun bulunduğu sırada önünü göremediği belirtildi.

19 Nisan 2022 Salı 11:44
15

Yeni Zelanda'da yaklaşık üç yıl önce çiftlikten kaçan bir merinos koyunu, üzerinde kendi kilosunun neredeyse yarısı kadar yünle bulundu. Koyunun uzayan tüyleri kesilirken, kırkılan yünün ağırlığının 18.6 kilogram olduğu açıklandı.

25

Koyuna, yine Zelanda'da geçtiğimiz yıllarda çiftlikten kaçıp üzerlerinde kilolarca tüyle yakalanan Shrek ve Lake Tekapo isimli başka iki başka koyunun adı birleştirilerek, Shrekapo adı verildi.

35

'ÖNÜNÜ GÖREMİYORDU'

Shrekapo'nun Tekapo Gölü yakınlarında kaçtığı çiftliğin sahibi Gavin Loxton, koyunun kendi ağırlığının 40 kilogram olduğunu, bulunduğu sırada üzerinde kendi kilosunun yaklaşık yarısı kadar yün olduğunu anlatarak, "Ve bu hesap, kuru olduğunda" dedi. Loxton, koyunun bulunduğu sırada tüyleri nedeniyle önünü göremediğini de anlattı.

45

Koyunun kırkılmasını yaklaşık 300 kişinin izlediği belirtildi.

55

'ÜZERİNDEN BİR YÜK KALKTI

Loxton, koyunun kırkılması sonrasında yeni ağırlığına alışmak için sendelediğini anlatırken, artık mutlu göründüğünü söyleyerek "Üzerinden bir yük kalktı" dedi.

Shrekapo'nun, çiftlikten kaçması sonrası son üç yılda birkaç kez avcılar tarafından görüldüğü ama bugüne dek bir türlü yakalanamadığı da aktarıldı. (Kısa Dalga)

Dünya Haberleri

Daha fazla haber:
© 2022

Kısa Dalga


‧ Anasayfa ‧ İletişim