Kadir Gecesi'nde rakılı fotoğrafa savcı tutuklama istemiş

Kadir gecesi, kişisel sosyal medya hesabından ‘Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin’ notuyla içki masası fotoğrafı paylaştığı için işinden olan ve hakkında soruşturma başlatılan Pegasus çalışanı O.T.'yi savcılık tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. O.T. mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sosyal medya 27 Nisan akşamı "Kadir gecesi özel. Rabbim kabul etsin" ifadeleriyle içki masasından yapılan paylaşım gündem olmuştu. Fotoğrafı paylaşan Pegasus çalışanı O.T. işinden kovulurken hakkında soruşturma da açılmıştı.

diken.com.tr'den Tuba Özer'in haberine göre hakkında ‘kalkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama‘ suçundan soruşturma başlatılan O.T. dün güvenlik şubeye giderek ifade verdi. O.T ifadesinde "Amacım İslam dinini ve inananları rencide etmek, galeyana getirmek ve hakaret asla olamaz. Alkollü olmamın etkisiyle bu notu paylaştığımı düşünüyorum. Böyle bir konuyla gündeme geldiğim için çok üzgün ve pişmanım. İşimi kaybettim. Halen korkmaktayım ve tanımadığım telefonlara cevap veremiyorum. Kapalı hesabımdan paylaşımı dışarı sızdıran arkadaşım kimse beni toplumun önüne attı" dedi.

O.T. savcı tarafından tutuklanması talebiyle İstanbul 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.Mahkeme, tutuklama tedbirini ölçülü bulmayarak talebi reddederken, adli kontrol kararı verdi. O.T. dört ay boyunca haftanın üç günü karakola giderek imza verecek.

HABERİN TAMAMI

Gündem Haberleri