Kanadalı senatör: Türkiye'yi ve Erdoğan'ı NATO'dan atın

Kanadalı Senatör Leo Housakos, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerini veto etme sinyali veren Türkiye'nin NATO'dan atılması gerektiğini savundu.

Türkiye'nin, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında geleneksel dış politikalarını değiştirerek NATO'ya üye olma kararı alan Finlandiya ve İsveç'in başvurusuna veto etme sinyali vermesine ilişkin tartışma sürüyor. ABD ve NATO'dan uzlaşma arayışı vurgusuyla açıklamalar gelirken, Yunanistan kökenli Kanadalı Senatör Leo Housakos, "Türkiye'yi ve Erdoğan'ı NATO'dan atın" dedi.

Housakos, Twitter hesabından Newsweek dergisinin "Türkiye NATO genişlemesi konusunda Putin'e dev bir zafer getirecek" başlıklı haberini paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Bu mesele kolayca çözülebilir. Türkiye'yi ve Erdoğan'ı NATO'dan atıverin. Uluslararası hukukun üstünlüğüne saygı göstermeyen otokratlar ve hükümetler zaten NATO'nun parçası olmamalıdır" dedi.

Senatör Housakos, 2018'de Kanada parlamentosuna 'Pontus Soykırımı' önergesi sunmuştu. Önerge reddedilmişti. Kanadalı senatör, daha önce de "Türkiye, NATO'da güvenilmez bir ortak olduğunu kanıtladı" demişti. (Kısa Dalga)

Dünya Haberleri