Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a : “Anayasa’dan önce zihniyet değişmeli, yoksa faydası olmaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Anayasa çağrısına SP lideri Temel Karamollaoğlu, “Anayasa’dan da diğer yasalardan da önce zihniyetlerin değişmesine ihtiyaç var. Ondan sonra yasalarda değişiklik yapabilirsiniz ama zihniyet değişmeden hiçbir görüşmenin de faydası olmaz” karşılığını verdi.

Parti genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, görüşme sonrasında ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Anayasa çağrısına şu değerlendirmeyi yaptı:

 "Bir diyaloğun, hangi niyetle yapılırsa yapılsa iyidir. Farklı görüşlerde, kanaatlerde bulunan siyasi parti yöneticilerinin meseleleri görüşebilmeleri ilk ve en önemli adımdır. Birbirlerine hakaret edeceklerine, meseleleri görüşebilmek Türkiye'nin problemlerini çözebilmekte en önemli adım. Bundan dolayı hangi niyetle yapılırsa yapılsın, bize gelen isterse AK Parti olsun ister HDP olsun, onlarla da oturup bu meseleleri görüşmeyi işin tabiatı olarak normal karşılıyoruz. Burada esas olanı, zihniyetler. Anayasadan da diğer yasalardan önce zihniyetlerin değişmesine ihtiyaç var. Ondan sonra yasalarda değişiklik yapabilirsiniz ama zihniyet değişmeden hiçbir görüşmenin de faydası olmaz.”

Gündem Haberleri