Kerbela'da türbe çöktü: En az sekiz kişi hayatını kaybetti

Irak’ın Kerbela vilayetinde Şiilerin kutsal saydığı sayılan İmam Ali Bin Ebu Talib Türbesi'nde göçük oluştu. En az sekiz kişinin hayatını kaybettiği enkazda kurtarma çalışmaları sürüyor.

Irak’ın Kerbela vilayetinde Şiiler için kutsal sayılan İmam Ali Bin Ebu Talib Türbesi'nde toprak kayması sonucu göçük oluştu. En az sekiz kişi hayatını kaybederken, altı kişi sağ kurtarıldı.

İçeride çok sayıda kişinin bulunduğu sırada yaşanan olayda, rutubet nedeniyle kayan toprağın etkisiyle türbenin çatısının çöktüğü belirtiliyor. Kurtarma çalışmalarında en az sekiz kişinin cansız bedenine ulaşılırken, üçü çocuk altı kişi kurtarıldı.

Enkaza hâlâ birçok kişinin bulunduğu, kurtarma çalışmasının yeni çökmelere yol açmaması için küçük delikler üzerinden devam ettiği açıklandı. Buna göre, yaralılara bu deliklerden su ve yiyecek veiliyor.

Kerbela kentine 28 kilometre mesafede bulunan türbenin yakınlarında, kutsal addedilen bir su kaynağı bulunuyor. Toprak kaymasına da buradaki rutubetin yol açtığı düşünülüyor. (Kısa Dalga)

Dünya Haberleri