CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır programını iptal etti. diken.com.tr'den Altan Sancar'ın haberine göre geniş kapsamlı olmayan ertelenmesine, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki bir görüşmesi ve katılması gereken bir program neden oldu.
Sosyal medyada yayılan ‘suikast ihbarı‘ iddialarını da yalanlayan Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Deniz Demir, iddiaların asparagas olduğunu belirtti. Demir’in açıklamaları şöyle: “Diyarbakır ziyareti geniş kapsamlı değildi. Genel başkanımız Ankara’da bir programa katılmak durumunda. Fakat ilerleyen tarihte Diyarbakır’a geniş kapsamlı bir ziyaret düzenlenecek.”
Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından temsilciler ile bir araya gelmesi bekleniyordu. CHP lideri Şanlıurfa’ya bir ziyaret düzenlemiş, burada sivil toplum kuruluşları, gençler ile bir araya gelmişti.