Kılıçdaroğlu kurmaylarını uyardı: Cumhurbaşkanı adaylığında adres 6’lı masa

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adaylığı için daima 6’lı masayı adres gösterin. Benim adıma konuşacak kişiler de belli, üç grup başkanvekili ve parti sözcüsü” uyarısında bulundu.

MAHMUT AYDIN


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti kurmaylarını cumhurbaşkanı adaylığı konusunda uyararak, bu konuda her zaman 6’lı masanın adres gösterilmesini istediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda parti yönetiminden izin alınmadan çok farklı açıklamalar yapıldığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu’nun “Bu konuda adres 6’lı masadır. Yapılan açıklamalarda cumhurbaşkanı adaylığı için daima 6’lı masayı adres gösterin. Benim adıma konuşacak kişiler de belli, 3 grup başkanvekili ve parti sözcüsü” uyarısını yaptığı öğrenildi.

3 TEMMUZ BULUŞMASI

CHP kurmayları, “3 Temmuz günü İYİ Parti’nin ev sahipliğinde yapılacak 6’lı masa toplantısına Kılıçdaroğlu adaylığını götürecek” şeklindeki haberlerin de Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından kesin bir dille yalanlandığını ve bunu yazanların “iyi niyetli olmadığı” ifade etti.

Aynı kaynaklar, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in “Mevcut Cumhurbaşkanlığı modelinde Başbakanlık istediği” yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, “mevcut sistemde başbakanlık mümkün değil çünkü öyle bir makam yok. Meral Akşener parlamenter sistemde başbakan olabilir o da birinci parti olmaları şartıyla” açıklamasında bulundu.

Ayrıca CHP yönetiminin, milletvekili listelerinin hazırlanması ve 6’lı masayı oluşturan partilerle nasıl bir işbirliği yapılacağına “cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinden sonra” karar verilmesini istedi ifade edildi.

Özel Haber Haberleri