Kredi kartı kullanıcılarına yeni tehlike! Limiti 10 bin TL üzeri olan herkesi ilgilendiriyor

İnternet üzerinden alışveriş yapanlara yeni uyarı! Özellikle kredi kartı limiti 10 bin TL'nin üzerinde olan herkesi ilgilendiriyor.

Alışveriş yaparken birçok kişi banka kartı yerine kredi kartı kullanıyor. Oysa banka kartı kullanmak daha sağlıklı ve avantajlı. Peki ama neden kredi kartı yerine banka kartı kullanmak gerekiyor?

CNN Türk'te yer alan habere göre; Limiti 10 bin TL üzerinde olan birçok kişi internet üzerinden alışveriş yaparken kredi kartını tercih ediyor. Birçok kişi ise banka kartı kullanıyor. Oysa banka kartı kullanmak kredi kartı kullanmaktan daha tehlikeli.

Alışveriş yapması oldukça kolay ve konforlu. Ancak içerisinde birçok tehlikeyi de barındırıyor. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde bazen kullanıcılar dolandırıcılarla karşı karşıya kalıyor.

İnternet üzerinden alışveriş yaptığınız takdirde banka kartları ve kredi kartlarında ödeme farklılıkları söz konusu. Dolandırıldığınız zaman banka kartlarından iade alamıyorsunuz. Eğer kredi kartlarından işlemi yaptıysanız iade almanız mümkün. Peki bu durum nasıl gerçekleşiyor? CNN TÜRK sorusunu yanıtlayan TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu, "İnternet üzerinden alışverişler büyük revaçta ancak her gün mağduriyetlerle ilgili şikayetler geliyor. Banka kartıyla ödeme yaptığında sipariş ettiği ürün gelmez ve dolandırılırsa, bankaya müracaat ettiğinde sonuç alamıyor. Çünkü banka kartıyla yapılan ödeme hesaptaki paranın karşı tarafa aktarılması anında" dedi.

Banka kartından yapılan ödemeler, nakit ödeme gibi hesabınızdan direkt çekiliyor. Aydın Ağaoğlu, "Kredi kartıyla ödeme yapsınlar. Banka kartıyla yapılan ödeme anında karşı tarafın hesabına geçeceği için yapılacak bir şey yok. Bu sahtekarlar özellikle yurt dışına aktardıkları için paraları, giden paranın akıbetini tespit edip savcılıkların da sonuç alması genellikle mümkün olmayabiliyor. Oysa kredi kartıyla ödeme yaparlarsa o ödeme provizyona düşüyor. Ayrıca kredi kartıyla alışveriş yapmak için üye işyerleri teminat veriyorlar bankalara" diye konuştu.

Aydın Ağaoğlu, internet üzerinden yapılan alışverişlerde sahte sitelere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Uygulamalarını cep telefonlarına indirirlerse her zaman güvenli alışveriş yapabilirler" dedi.

TUZAĞA DÜŞMEMEK İÇİN BUNLARA DİKKAT

kisadalga.net'in derlediği bilgilere göre; Kredi kartı dolandırıcılığına karşı korunmak için birkaç önlem almak önemli. İlk olarak, kredi kartı bilgilerinizi kesinlikle kimseyle paylaşmamalısınız. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde güvenli siteleri tercih ederek, ödeme işlemlerinde kredi kartı bilgilerinizi güvende tutabilirsiniz. Ayrıca, kredi kartı ekstrelerinizi düzenli olarak kontrol etmek ve tanımadığınız harcamaları hemen bildirmek de önemli. Bu sayede, kredi kartı dolandırıcılığından korunabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri