Türkiye 14 Mayıs'ta hem Meclis hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gidecek.
Öncesinde partiler en çok milletvekilini kendilerine kazandıracak formülü arıyor. Kimi partiler de ortak liste hazırlığında.
Kısa Dalga yazarı Bozkurt, bugünkü yazısında Millet İttifakı'nda tüm seçim bölgelerinde kendi logosuyla seçime gideceğini açıklayan İYİ Parti'nin ısrarını küçük tavizlerle sürdürdüğünü kaydetti.
Dokuz kentte anlaşma
Bozkurt şunları aktardı: "CHP ile yapılan görüşmelerde aralarında tek milletvekili çıkarılan Bayburt, Tunceli’nin de bulunduğu 9 ilde ortak listede yapılma konusunda anlaşmaya varmışlar. (Buna bir il daha eklenebilir) İçinde, Eşref Fakıbaba’nın transferine karşın Urfa’nın yer almadığı Hakkari, Ağrı, Muş, Bitlis, Iğdır, Bingöl, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman ve Van gibi İyi Partinin diğer millet ittifakı partilerine göre daha zayıf olduğu varsayılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun 11 ilinin 8’inde İyi Parti kendi listesiyle seçimlere girme ısrarında."
'İttifak içinde ittifak'ta son durum
Bozkurt, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 'seçmenin kafasının karışacağı modeller'e uzak durduğunu belirterek şunları yazdı: "Deva ve Gelecek Partisi’nin Saadet Partisi çatısı altında seçimlere muhafazakâr blok olarak girmesine çalışıyor. SP, HDP’nin de seçimlere katılmamasıyla sandıkların denetimde hayli etkin bir duruma geliyor. Bu nedenle SP çatısında ısrar var.
CHP burada da uyumlu tavrını sürdürüyor. İyi Parti’nin yumuşamaması halinde diğer 4 parti ile ortak listeler hazırlama eğiliminde. Ama öncelik İyi Parti’yi ikna etmek. Çünkü İyi Parti her seçim bölgesinden oy alarak ülke genelindeki oy oranını arttırmak istiyor. Ama hesaplamalara göre ülke genelinde alabileceği yüzde 2 ya da 3 oy artışı parlamento zemininde 30/40 milletvekilinin eksik çıkmasına neden olabiliyor millet ittifakı açısından…" (Kısa Dalga)