Los Angeles uçağında gizemli Rus: Pasaportsuz, biletsiz ve çikolata çalan bir yolcu

Rus ve İsrail kimlikli Sergey Vladimirovich Ochigava, Kopenhag'dan Los Angeles'a kadar pasaportsuz ve biletsiz geldi. Uçaktaki yemek servislerinde iki öğün yemek aldığı ve bir noktada kabin ekibi üyelerine ait çikolatayı yemeye çalıştığı belirtilen esrarengiz yolcu, sorgusunda uçağa nasıl bindiğini hatırlamadığını söyledi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Danimarka'nın başkenti Kopenhag'dan Kaliforniya'nın Los Angeles kentine pasaportu, bileti, uçuş kartı ve vizesi olmadan uçan bir adama soruşturma açıldığını açıkladı. Rus asıllı olduğu belirtilen 46 yaşındaki kaçak yolcu Sergey Vladimirovich Ochigava, kendisine Avrupa'da güvenliği nasıl aştığını sorulduğunda ise hatırlamadığı yanıtını verdi

ABC News'un geçtiği bilgilere göre; suç duyurusunda Ochigava için "Amerika Birleşik Devletleri'ne girmek için pasaport ya da vize gösteremedi. Yetkililer tarafından sorgulandığında ise, güvenliğe başlangıçta ABD pasaportunu uçakta unuttuğunu söylemek de dahil olmak üzere, ABD'ye seyahati hakkında yanlış ve yanıltıcı bilgiler verdi" denildi..

Şikayette, Ochigava'nın uçuş sırasında koltuk değiştirdiği, "her yemek servisi sırasında iki öğün yemek yediği ve bir noktada kabin ekibi üyelerine ait çikolatayı yemeye çalıştığı" belirtildi.

FBI tarafından hazırlanan şikâyet dilekçesine göre Ochigava'nın , İskandinav Havayolları'na ait olan ve Kopenhag'dan kalkan 931 numaralı uçakla 4 Kasım günü Los Angeles'a iniş yaptı. Ancak üzerinde pasaportu yoktu. ABD'li gümrük memurlarına ilk olarak, pasaportunu uçakta unuttuğunu söyledi.

Hangi ülke vatandaşı olduğu belli değil

Uçuş bilgileri incelendiğinde ise Ochigava'nın isminin söz konusu uçağın veya diğer uluslararası uçuşların yolcu listesinde bulunmadığı anlaşıldı. Üzerinden Rusya ve İsrail'e ait kimlik kartları çıktı; telefonunda da pasaportunun "kısmi" bir görselinin yer aldığı bir fotoğraf bulundu. Ancak bu görselde de, Ochigava'nın ismi, doğum tarihi ve bir pasaport numarası görülse de kendi fotoğrafı yer almıyordu.

FBI dilekçesinde, Ochigava'ya kaçak yolculuk yapma suçlaması ile işlem başlatıldı. 5 Aralık'ta çıkarıldığı mahkemede suçlu olmadığını söyleyen Ochigava'nın davası 26 Aralık'ta başlayacak.

Kaçak yolculuk yapmaktan suçlu bulunması halinde de ABD'nin federal yasalarına göre beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

FBI'ın dilekçesinde, Ochigava'nın hangi ülkenin vatandaşı olduğuna veya üzerinden çıkan kimlik kartları doğrultusunda İsrail-Rusya çifte vatandaşı olup olmadığına dair bir bilgi verilmedi. (Kısa Dalga)

Dünya Haberleri