MetroPOLL anketi: Faturaları ödemekte zorlananların oranı yüzde 57

MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediğini söyleyenlerin oranı bir ayda yüzde 4.2 arttı. Ödemekte zorlananlar ise yüzde 57.2.

MetroPOLL Araştırma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eylemiyle yeniden gündeme gelen elektrik faturalarına dair son anketini açıkladı. MetroPOLL'un Kurucusu Özer Sencar'ın elektrik ve doğalgaz faturalarına dair paylaştığı mart ayı verileri, faturasını ödemekte zorlananların oranının yüzde 57'ye çıktığını gösterdi.

Sencar, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Seçmenlerin yaklaşık beşte biri elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyor. Ödeyebilenlerin de büyük kısmı çok zorlandığını söylüyor" ifadelerini kullandı; "Şubat ile Mart ayı arasındaki kötüleşmeye bakar mısınız?" dedi.

MetroPOLL'ün verilerine verilere göre, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediğini belirtenlerin oranı yüzde 19. "Ödeyebiliyorum ama çok zorlanıyorum" diyenler yüzde 57 oranında. "Ödeyebiliyorum" diyenler ise sadece yüzde 23.9 seviyesinde.

Araştırmada faturasını ödeyemeyen veya ödemekte zorlananların yüksek oranını yanı sıra şubat ile mart ayları arasındaki değişim de dikkat çekiyor. Zira, faturaları ödeyemediğini söyleyenlerin oranı şubat ayında yüzde 14.4 olarak ölçülmüşken, mart ayında 18,6'ya yükseldi. "Ödeyebiliyorum" diyenlerin oranı da yüzde 26.8'den yüzde 23.9'a düştü.

Partiler arası dağılımda ise en çok AKP'liler "Ödeyebiliyorum" derken, bu oranın en düşük ölçüldüğü iki seçmen tabanı İYİ Partililer ve HDP'liler oldu. (Kısa Dalga)

Ekonomi Haberleri