Mübariz Mansimov, Mehmet Ağar hakkında suç duyurusunda bulundu

Azerbaycanlı işadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, kendisi hakkında “En az 10 sefer ABD’ye gitti” diyen eski içişleri bakanı Mehmet Ağar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Mansimov’un ‘FETÖ’den tutuklanmasının ardından Bodrum'daki   Yalıkavak Marina’ya, Mehmet Ağar’ın ‘el koyduğunu’ öne sürmüştü. Aar ise Mansimov’la kendisinin sadece bir kez ABD’ye gittiğini, bunu da devletin bildiğini belirterek, “Fethullah Gülen’e bir kez değil, devamlı gidiyordu. En az 10 sefer gittiğini ben biliyorum. Benim uçağım yok. Fethullah Gülen’le bağlantım yok. Onun Fethullah Gülen’e yakınlığı biliniyordu” diye konuşan “Kendisi defalarca oraya gitmiştir herkes bilir, kendisiyle bir kez beraber gittik. Benim gidiş gelişimden devletin bilgisi vardır” demişti.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Mansimov, avukatı aracılığıyla Ağar hakkında İstanbul Başsavcılığına "Adil Yargılanmayı Etkilemeye Teşebbüs ve Yargı Görevini Yapanı Etkilemeye Teşebbüs suçlarından şikayette bulundu.

Mansimov, FETÖ’ye üye olmak suçundan açılan davada bir yıl tutuklu kaldığını, sonra örgüte üye olmadığı mahkemece tespit edilmesine rağmen örgüte yardım etmek suçundan hakkında mahkumiyet kararı verildiğini ancak henüz kararın hukuken kesinleşmediğini‘ belirtti. Dilekçede Ağar'a adil yargılanmayı etkilemeye teşebbüs ve yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs’l suçlaması yöneltimdi.

Gündem Haberleri