Normalleşmede adı geçmeyen müzisyenler isyan etti: "Taş mı yiyelim?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'kademeli normalleşme' takviminde sanatçılar için adım atılmamasına sosyal medyadan tepki geldi,

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kademeli normalleşmede müzisyenlere yönelik bir adımdan bahsedilmemesi ve mekanların 21.00'de kapanacak olmasına sosyal medyada tepki geldi. Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin, "Müzikten, sahneden, sanattan korkmak korkanlar açısından makul gibi görünse de beyhude bir tavır. keyfi yasaklar aşının yerine geçemez. bu ülkenin birbirinden değerli müzisyenlerinin, müzik emekçilerinin, sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey rasyonel değil ideolojiktir" açıklamasını yaptı.

Redd grubunun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, "Sanatçı, müzisyen, sanat ve eğlence sektörü emekçileri ve dinleyiciler olarak konuşmaktan bir adım öteye geçmemiz gerekiyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Hayatı sadece kendi yaşam biçimlerinden menkul sanan siyasi iktidar için adeta halk sağlığı sorunuyuz. dert edip geceleri uyuyamaması gereken kültür bakanı için 1 turist kadar değerimiz yok? Arkadaşlarımız yaşamlarına son veriyor, yazmak ölümleri engellemiyor sevgili arkadaşlar" denildi. Grubun hesabından yapılan bir başka paylaşımda ise, "Halısaha kadar değerimiz yok" mesajına yer verildi.

Gaye Su Akyol da Twitter'da "Anladığım kadarıyla müzisyenler, konserler ölsün; barlar, meyhaneler, gece hayatı, sanat sürünsün diyorsunuz. Sizi yel alsın, bu ettiklerinizi unutan da taş olsun" yazdı.



Şarkıcı Demet Akalın da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Müzisyenler ne yapacak? İntihar haberi almayız umarım..." dedi.




Gülben Ergen de "Müzik, eğlence, sahne, tiyatro, sanat, sanatçı herkes yanıyor, yaşarken ölen bir sektör olduk. Bize neşe veririz! Biz güldürürüz, eğlendiririz! Biz iyi geliriz! Müzik iyileştirir yapmayın 16 ay oldu perişan sektörümüzün tüm emekçileri yapmayın" mesajı paylaştı.

 





Sağlık Haberleri