Özgür Özel: 'Normalleşelim, muhalefet etmeyin' diyorlarsa biz orada yokuz

Özgür Özel, Erdoğan'ın "normalleşme" açıklamalarına ilişkin, "El sıkışmak için tek el yetmez. 'Normalleşelim, muhalefet etmeyin' diyorsa biz orada yokuz" dedi.

Kısa Dalga - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ile partisinin genel merkezinde bir araya geldi. Görüşmenin ardından Özel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Normal bir açıklama olmamış"

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki, "Bizim siyasette normalleşme çabamız, aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Normalleşmesi gereken muhalefettir" ifadelerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Normal bir açıklama olmamış. Bu açıklamanın da normalleşmeye ihtiyacı var. El sıkışmak için tek el yetmez. İki tane el gerekir.

Bu işin bir tarafı ve bir sahibi yoktur. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için 'normalleşme' tanımı yapmak, olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Bu konuda da Sayın Erdoğan'ı anlıyorum."

"Muhalefet, muhalefet olmaktan çıkarsa demokrasi de demokrasi olmaktan çıkar"

Erdoğan'ın geçen günlerde "Özgür Bey'in kullandığı bir ifade bizi incitti" dediğini anımsatan Özel, şöyle devam etti:

"Oradaki o ifadenin kullanılmasına sebep, Sayın Bahçeli'nin bize grup toplantısında normalleşmeden duyduğu rahatsızlık sonucunda, Erdoğan ile ittifakı bozup bizim Erdoğan ile ittifak yapmamızı teklif etmesi üzerine Bahçeli'ye verdiğim bir cevaptı. Ve o cevabı o günden sonra Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli ile olan ilişkileri onarmak için kullanıyor.

Bunu anlayışla karşılıyorum ancak bu memleketin normalleşmeden anladığı; iktidarı ile muhalefeti ile birbiriyle diyalog kurabilen, sorunları konuşabilen, tartışabilen, birbirini ikna etmese de birbirine düşman gözüyle bakmayan ama mücadeleyi de eksik bırakmayan bir anlayışı takdir ediyor millet. Muhalefet, muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi de demokrasi olmaktan çıkar." (Haber Merkezi)

Politika Haberleri