PÖH Başkanı'nın Bahçeli'nin elini öpmesi: 15 Temmuz'dan ders almamışlar

Gazeteci Murat Yetkin, PÖH Başkanı'nın Bahçeli'nin elini öpme fotoğrafının, iktidarın 15 Temmuz’dan zerrece ders çıkarmamış olduğunun kanıtı olduğunu yazdı.

Kısa Dalga - Gazeteci Murat Yetkin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekât (PÖH) Başkanlığı'na yaptığı ziyarette PÖH Başkanı Süleyman Karadeniz'in Bahçeli'nin elini öpmesini değerlendirdi.

Murat Yetkin, Yetkin Report'ta yayımlanan yazısında bu ziyaretin, iktidarın 15 Temmuz’dan zerrece ders çıkarmamış olduğunun kanıtı olduğunu belirtirken özetle şu tespitlerde bulundu:

"Karadeniz'in amiri duruma memnuniyetle vaziyet ediyor"

Karadeniz’in amiri, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ise Bahçeli’nin hemen arkasında, duruma memnuniyetle vaziyet etmektedir. Fotoğraf elbette her ikisinin de sıralı amiri olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın dikkatine getirilmiştir.

Süleyman Karadeniz Türkiye Cumhuriyeti devletindeki sıralı amirlerine, mi, yoksa MHP lideri Devlet Bahçeli’ye mi daha çok bağlıdır? Yoksa daha da tehlikeli biçimde, Bahçeli’ye bağlılığı devlete bağlılık olarak mı görmektedir?

Devlet devlet içinde

15 Temmuz’da Fethullahçıların kendi komutanlarından çok Fethullah Gülen’in başlarına atadığı imamlara bağlı olduğu maalesef kanıtlanmıştı.

MHP’liler öteden beri kamu görevlerinde belli bir ağırlık taşımışlardır. Ancak bu durumun devlet içinde devlet haline gelmeye başlaması iki aşamada gerçekleşti.

Birincisi, 15 Temmuz sonrası Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarına muhalefeti bırakıp, onu desteğiyle iktidarda tutmaya karar vermesi, Erdoğan’ın da bunu kabullenmesidir.

İkincisi de Fethullahçıların 15 Temmuz sonrası yargı, idare ve güvenlik yapılarından tasfiye edilmesi ardından yerlerini -diğer dini cemaat yapılarının yanı sıra, ama onlardan çok daha etkili mevkilerde- MHP’lilerin almasıdır. Bu durumun şimdi “FETÖ’cü” denilen bir zamanların sözde AK Parti müttefikleri için kullanılan “Paralel devlet yapılanmasından” bir farkı varsa, açıklanmaya muhtaçtır.

Zamanlama manidar

Asli görevi terörle mücadele olan PÖH Başkanı, Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Süleyman Karadeniz, Devlet Bahçeli’nin elini öperek saygı ve bağlılık göstermesi birkaç gelişmeyle eşzamanlı gündeme geldi.

Birincisi, MHP’nin Cumhur İttifakındaki gücünü ve Bahçeli’nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerindeki etkisini Sinan Ateş cinayeti dosyasında göstermiş olmasıdır. Sadece Sinan Ateş dosyası da değil. Önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu işle bağlantı iddialarının da ortaya atıldığı Ayhan Bora Kaplan çetesi operasyonunu yürüten polisler, kendilerini soruşturma karşısında bulmuşlardır.

İkincisi, Erdoğan’ın önceki Dışişleri Bakanı ve Başbakanlarından, şimdi Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, daha birkaç gün önce T24’te Murat Sabuncu’yla söyleşisinde Erdoğan’ı “şahsî” tehlikelere karşı uyarmış, “devlet içinde kendisini devletten güçlü zanneden” yapılardan söz etmiştir.

Üçüncüsü, yine T24’te Cansu Çamlıbel’e konuşan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Sinan Ateş tartışmalarında dönüm noktası olarak algılanan Bahçeli’nin dosya tutan eli fotoğrafındaki dosyanın “AKP’nin karanlık diye nitelendirilen ilişkileriyle” ilgili olup “AKP’li eski bir bakan” tarafından Bahçeli’ye verildiğini öne sürmüştür.

Tesadüfler zinciri

Bu kadar tesadüf bir arada fazla değil mi?

(...) Bu tesadüflerin üst üste geldiği bir sırada Devlet Bahçeli’nin Polis Özel Harekât başkanına el öptürmesi bir güç gösterisidir.

Bir siyaset kurdu olan Erdoğan bunu okuyamayacak, gözden kaçıracak bir siyasetçi değil..." (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri