Ruhsar Pekcan'ın ardından Ticaret Bakan Yardımcısı da görevden alındı

Ruhsar Pekcan'ın Ticaret Bakanlığı'ndan alınmasından 17 gün sonra Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur da Cumhurbaşkanı Kararı'yla görevden alındı. Yerine Mustafa Tuzcu atandı.
 Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur görevden alındı. Ticaret Bakan Yardımcılığı'na Mustafa Tuzcu atandı. Ticaret Bakanı Rusar Pekcan da  'dezenfektan skandalı'nın ortaya çıkmasının ardından 17 gün önce yine Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınmıştı. Pekcan'ın yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atanmıştı.

TIKYAYIN / Kabinede revizyon: 2 bakan gitti, 3 yeni bakan geldi

BAKANLIĞIN DEZENFEKTANI BAKANIN ŞİRKETİNDEN

Ticaret Bakanlığı, Bakan Ruhsar Pekcan ve eşinin sahibi olduğu şirketlerden dezenfektan alımı ve vergi indirimi yapıldığı iddialarını doğrulamıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un gündeme getirdiği iddialara 5 gün sonra yanıt veren Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Bakan Pekcan'ın ailesine ait olan şirket Nanoksia Biyoteknoloji firmasından Öztunç'un iddia ettiği meblağ olan 9 milyon TL'lik değil 507 bin 880 TL’lik dezenfektan alındığı belirtilmişti.


TIKLAYIN /
Ticaret Bakanlığı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın şirketinden dezenfektan aldığını doğruladı

Gündem Haberleri