Kabinede revizyon: 2 bakan gitti, 3 yeni bakan geldi

Kabinede revizyon: 2 bakan gitti, 3 yeni bakan geldi
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk görevlerinden alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iki ayrı bakanlığa dönüştürüldü.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk görevlerinden alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iki ayrı bakanlığa dönüştürüldü. Aile Bakanlığı'na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ise Vedat Bilgin atandı. Dezenfektan skandalı ile adı anılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre yeni bakanlıklar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak düzenlendi. Yeni karar ile birlikte bakanlık sayısı 17 oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye bölünmesinin ardından Aile Bakanlığı'na Derya Yanık atandı.

Bakanlığın bölünmesinin ardından oluşan diğer bakanlık olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ise Vedat Bilgin atandı.

BAKANLIĞIN DEZENFEKTANI BAKANIN ŞİRKETİNDEN

Ticaret Bakanlığı, Bakan Ruhsar Pekcan ve eşinin sahibi olduğu şirketlerden dezenfektan alımı ve vergi indirimi yapıldığı iddialarını doğrulamıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un gündeme getirdiği iddialara 5 gün sonra yanıt veren Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Bakan Pekcan'ın ailesine ait olan şirket Nanoksia Biyoteknoloji firmasından Öztunç'un iddia ettiği meblağ olan 9 milyon TL'lik değil 507 bin 880 TL’lik dezenfektan alındığı belirtilmişti.

BERAT ALBAYRAK'A YAKIN İSİM TİCARET BAKANI OLDU

Pekcan'ın yerine Ticaret Bakanlığına atanan Mehmet Muş'un geçen yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a yakın bir isim olduğu belirtiliyor. Eski AKP Grup Başkanvekili olan Muş, Berat Albayrak'ın istifasının ardından şöyle yazmıştı:
"Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz."

DERYA YANIK KİMDİR?

Avukat Derya Yanık, 1972 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu'na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat olarak çalışmaya devam ediyor.

AKP İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AK Parti Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. Öğretim Üyesi; Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda master çalışmasını, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı.

Gündem