Sıkılmış limon kabukları nasıl değerlendirilir? Meğer o sorunu önlemekteymiş

Sıkılmış limon kabukları atık olarak düşünülmemeli ve değerlendirilmelidir. Hem mutfakta hem de günlük hayatta birçok faydalı kullanım alanı bulunan limon kabukları, doğa dostu ve ekonomik bir çözüm sunmaktadır.

Sıkılmış limon kabukları genellikle atık olarak düşünülse de aslında birçok faydalı kullanım alanı bulunmaktadır. Limon kabukları, özellikle mutfakta ve günlük hayatta pek çok sorunun çözümünde etkili olabilir. Meğer o sorunu önlemekteymiş.


Sıkılmış limon kabuklarını çöpe atmadan önce bir kez daha düşünmeniz gerekebilir. Çünkü bu kabuklar, aslında birçok farklı alanda kullanılabilecek çok yönlü bir malzeme olarak karşımıza çıkıyor. Limon kabukları, mutfakta, temizlikte ve hatta kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilecek pek çok faydalı özelliğe sahiptir.

Limonun düzenli olarak tüketilmesi başta bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken, vücutta biriken toksin ve ödemlerin de kısa sürede dışarı atılmasını sağlamaktadır.

Gribal enfeksiyon başta olmak üzere pek çok hastalığın kısa sürede tedavi edilmesini sağlayan limonun en az kendisi kadar kabuğunda da binbir fayda bulunmaktadır.

İşte limon kabuğunun bilinmeyen o kullanım alanları...

Limon Kabuğunun 5 Kullanım Alanı

1. Lekeleri Çıkarmak: Sıkılmış limon kabuğunu çöpe atmak yerine kıyafetlerde bulunan lekeleri çıkarmak için kullanabilirsiniz. Limon kabuğunun içerisine az miktarda sevdiğiniz herhangi bir esansiyel yağı sıkın ve ardından lekenin bulunduğu bölgeye karbonat döküp limon kabuğuyla ovuşturun. Sonrasında kıyafetinizi yıkayarak lekelerin çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.

2. Bulaşık Makinesi Temizliği: Sıkılmış limon kabuğunu çöpe atmak yerine bulaşık makinenizin içerisine yerleştirerek hem makinenin temiz kokmasını sağlayabilir hem de kirli bulaşıkların daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz.

3. Doğal Temizlik Malzemesi: Limon kabuğu, doğal bir temizlik malzemesi olarak da kullanılabilir. Limon kabuğunu rendeleyerek veya dilimleyerek evinizdeki yüzeyleri temizleyebilir, hoş bir koku bırakabilirsiniz.

4. Buzdolabı Kokusunu Giderme: Limon kabuğunu buzdolabınızın içerisine yerleştirerek kötü kokuların giderilmesine yardımcı olabilirsiniz. Aynı zamanda buzdolabınızın içerisinde hoş bir koku oluşturacaktır.

5. Pestisit Olarak Kullanım: Limon kabuğu, bahçenizde veya bitkilerinizde zararlı böceklerden korunmak için doğal bir pestisit olarak kullanılabilir. Limon kabuğunu suyla karıştırarak bitkilerinizi bu karışım ile spreyleyebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rotanızda mutlaka yer vermeniz gereken 3 vizesiz ülke! İstanbul'a uçakla 1 saat uzaklıktalar
En mükemmeliyetçi 3 burç! Birçok kişi onlarla yarışma konusunda boy ölçüşemez
Yoğurda 2 kaşık sumak ekleyip tüketmenin bilinmeyen etkisi! Bakın ne işe yarıyor?

Yaşam Haberleri