Sokak hayvanları teklifi: Mahallenin maskotlarına dokunulmayacak

Sokak hayvanları teklifine göre sadece hasta, rehabilite edilemeyen hayvanlara ötanazi uygulanacak sağlıklı hayvanlar barınaklarda kalacak.

Kısa Dalga - Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısının önümüzdeki hafta Meclis’e sunulması bekleniyor. Mayıs ayından beri kamuoyunun gündeminde olan teklifteki 'uyutarak öldürme' maddesi büyük tepkilere neden olmuştu. Tepkilerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni çalışma yapılmasını istedi.

Hasta ve kuduz olanlar...

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın aktardığına göre teklifin son haline ilişkin bilgi veren AKP kaynakları, "Mahallenin maskotu olan, uysal, insanlara zarar vermeyen köpeklere dokunulmayacak. Sürüler halinde gezen ve insanlar için, hatta birbirleri için tehlike arz edenler toplanacak” dedi.

Yeni teklife göre kuduz, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırgan ve rehabilite edilemeyen hayvanlar bekleme süresi olmaksızın direkt uyutulacak.

Hasta ve saldırgan olmayanlar yaşadıkları yerde kalacak

Kuduz, bulaşıcı hastalık, saldırganlık belirtisi göstermeyen ve insanlarla yaşamaya alışkın olan köpekler bulundukları bölgelerde kalacak.

Sürü halinde gezen ve insanlar için risk yaratan köpekler toplanarak barınaklara götürülecek. Bu hayvanlar uyutulmayacak ve onlar için fotoğraflı ilanlarla sahiplendirme çalışması yapılacak. Sahiplendirilemeyen hayvanlar yaşamlarına koşulları iyileştirilmiş barınaklarda devam edecek ve tekrar sokağa bırakılmayacak.

Para cezaları artacak

Kaçak hayvan üretimi yapanlara ve hayvanlarını sokağa terk edenlere uygulanan ceza artırılacak ve 50 bin liraya kadar çıkarılacak.

Sokak hayvanlarını kendi bölgelerinden toplayıp başka bölgeye bırakanlara yüksek para cezaları uygulanacak. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri