AKP'li Güler'den sokak hayvanları açıklaması: Ötenazi olmak zorunda

AKP'li Güler'den sokak hayvanları açıklaması: Ötenazi olmak zorunda
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak hayvanlarıyla ilgili yeni düzenlemeler hakkında konuştu.

Kısa Dalga- AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, CNN TÜRK'te sokak hayvanlarıyla ilgili yeni düzenlemeler hakkında konuştu. Güler, "Yasadaki en önemli başlık kısırlaştırma. Bu kısırlaştırmayla birlikte sahiplendirme," dedi.

"Yasada ötenazi olmak zorunda"

Güler, yasada ötenazinin zorunlu olduğunu belirtti. "Toplumsal risk taşıyan hastalıklı hayvanlarımız var. Barınaklardaki hayvanları da korumak zorundayız," ifadelerini kullandı.

"Kuduz hastalığı taşıyan ve acılar içerisinde hayatını sürdürmeye çalışan hayvanlarımız var"

AKP'li Güler, barınaklarda barınma imkanı olmayan, kuduz hastalığı taşıyan ve acılar içerisinde hayatını sürdürmeye çalışan hayvanların olduğunu söyledi. "Onların acı çekmesine rıza gösteremeyiz," diye ekledi.

"Sokakların güvenli hale helmesi lazım"

Sokakların güvenli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Güler, bu düzenlemelerin toplumun güvenliği açısından önemli olduğunu belirtti.

Ötenaziye kim karar verecek?

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, ötenazi kararının veteriner hekimler tarafından verileceğini açıkladı. "Saldırganlığı artmış, rehabilite edilemeyecek konumda vahşi bir hal almış köpekler var. Onu barınaktaki veteriner hekimler karar verecektir," dedi.(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika