Timur Soykan'dan Türkgün'e: Tehditle cinayeti örtmek istiyorlar

Gazeteci Timur Soykan Türkgün'de Kadir Yıldız imzasıyla yayımlanan yazıda gazetecilerin tehdit edilmesini yorumladı: "Cinayeti örtmek istiyorlar".

Gazeteci Timur Soykan, kendisi ile birlikte Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel'i hedef gösteren MHP'nin yayın organı Türkgün gazetesine tepki gösterdi.

X (Twitter) hesabından açıklama yapan Timur Soykan şunları dedi:

"Tehdit ile cinayetin üzerini örtmek istiyorlar. Herkes biliyor: Devlet içinden biri cep telefonu sinyal bilgilerini verir, tetikçileri polisler taşıyıp kapının önüne getirir. Katiller çakarlı araçlarla kaçırılır. Cinayetle ilgili yarım iddianame yazılıp katiller korunur. Zor memleket. Elbette gazeteciliğe devam. Gerçekten güçlü kimse yok."

Ne olmuştu?

MHP'nin yayın organı Türkgün gazetesinin bugünkü sayısında Kadir Yıldız imzasıyla yayımlanan "Halk TV'nin avanak hafiyeliği" başlıklı yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Halk TV’nin dedikodu haberlerine imza atan ve gizli hafiyecilik oynayan Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan, Barış Terkoğlu gibi isimler Sinan Ateş cinayetini istismar etmekten ve magazinleştirmekten geri durmadılar. 'İlk defa açıklıyoruz' diyerek asılsız bilgi ve belgelerle ekran karşısına çıkan bu sözde gazeteciler mahkemenin yolunu tutmak yerine şov yapmayı tercih ettiler. MHP ve Ülkü Ocakları üzerinde oluşturmaya çalıştıkları kirli algı ile bugüne kadarki günahlarından arınacaklarını zanneden Halk TV’nin magazin hafiyeleri bir cinayet kampanyasından sağladıkları gelirle nerede tatil yapmayı ve hangi eğlence mekanlarında sabahlamayı planlıyorlar? Vakitlerinin önemli bir bölümünü MHP düşmanlığına harcayan bu şahıslar cinayet üzerinde tango yapmayı daha ne kadar sürdürecekler? Magazin tutkunu bu isimler Halk TV’nin karalama kampanyalarıyla sürdükleri sultanlığı mı, katalog evliliğini mi yoksa komün hayatı yaşamayı mı tercih ediyorlar?" (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri