×
  • Anasayfa
  • Köşe Yazıları
  • Kısa Dalga Bülten
  • Özel Haber
  • Konuk Yazar
  • Podcast
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Kısa Dalga Tv
  • Yaşam
  • Söyleşi
  • Politika
  • Sağlık
  • Otomobil
  • Araştırma
  • Magazin
  • Kadın
  • Kültür Sanat
  • Spor
☰
  • Anasayfa
  • Gündem

'Yaşam bitti bizim bölgede'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da 20 yakınını kaybeden Metin Durmaz, “Ailemizin 20 kişisi öldü. Evlerimiz yıkıldı. Hayatımız felç oldu. Yaşam bitti bizim bölgede" dedi.

10 Şubat 2023 Cuma 10:00
115

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerde, en fazla etkilenen illerden Hatay'da çok sayıda bina yıkıldı, birçoğunda da hasar oluştu.

215

Bazı caddelerde yarıklar oluşurken, kentte, elektrik, su ve doğal gaz kesik.

315

Depremde ailesinden 20 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Metin Durmaz, kendileri için yaşamın bittiğini belirtti.

415

Durmaz, "'Ailemizin 20 kişisi öldü. Evlerimiz yıkıldı. Hayatımız felç oldu. Bu sokakta yaşanamıyor. İş yerlerimiz gitti. Burada benim iş yerim var. İnsanlarımız çoğu göçük altında çıkarmaya çalışıyoruz. Yaşam bitti bizim bölgede. Hepimiz başka yerlere göç etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

515

Depremle birlikte dışarı çıkıp kurtulduklarını belirten Metin Üçyıldız ise "'Şans eseri kurtulduk. Böyle şiddetli bir depremden kurtulmak mucize desek daha doğru olur. Köpeğimizle birlikteydik, onu mahsur bıraktık, biz kaçtık. 2 gün mahsur kaldı ve daha sonra onu kurtardık'" ifadelerini kullandı.

615

Kardeşi, yeğeni ve eniştesinin enkaz altında olduğunu belirten Eda Portakal ise binalarındaki enkazda arama kurtarma çalışmalarının depremin 4'üncü günü başladığını belirtti. Portakal, "Enkaza 4'üncü günü başlandı. Kimse buraya gelmiyor. Buralar atıl durumda bırakıldı. İnsanlar atıl durumda. İnsan hayatı bu kadar basit burada. Benim kardeşim, yeğenim, eniştem içeride. Biz kendi imkanlarımızla çalışmaya başladık ilk günlerde. İlk gün kendi imkanlarımızla yukarıdan en son kattan 13 kişi çıktı, kurtuldu. Ama diğer günlerde kimse gelmedi'" dedi. (DHA)

715
815
915
1015
1115
1215
1315
1415
1515

Gündem Haberleri

Daha fazla haber:
© 2022

Kısa Dalga


‧ Anasayfa ‧ İletişim