Yunanistan ABD'den F-35 savaş uçağı alacak

Washington'ı ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden'la görüştü. Miçotakis, ABD'den F-35 savaş uçakları alacaklarını açıkladı.

Washington'ı ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ardından F-35 savaş uçakları satın alacaklarını açıkladı. Miçotakis, F-35'leri üretici firması Lockheed Martin'in, Yunanistan'ın havacılık sektörüne yatırım yapmakla ilgilendiğini de söyledi.

'2030'A KADAR HAVA KUVVETLERİMİZE EKLEMEK İSTİYORUZ'

Biden'la Oval Ofis'te görüşmesi sonrasında konuşan Miçotakis, " "Ülkelerimizin savunma sanayilerindeki uzun süreli işbirliğimizi devam ettireceğiz. Bir F-35 filosu alma sürecini başlatacağız ve bu fantastik uçakları, 2030'dan önce Yunan Hava Kuvvetleri'ne ekleyebileceğimizi umuyoruz" dedi. Miçotakis, Lockheed Martin'in de cuma günü, Yunan hava sahasına yatırım yapma niyetini resmen ifade ettiğini açıkladı.

BIDEN: İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ HİÇ OLMADIĞI KADAR YAKIN

ABD Başkanı Joe Biden da, iki ülkenin iklim, enerji, ticaret, yatırım, savunma ve felaketler gibi alanlarda birlikte çalıştığını belirterek, "Dostluğumuzun, ortaklığımızın ve ittifakımızın bugün hiç olmadığı kadar yakın ve güçlü olduğunu söyleyebilirim" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya Haberleri