Billie Eilish'ten ICE tepkisi: Kimse çalıntı topraklarda ‘yasadışı’ değildir

68. Grammy Ödülleri’nde kazananlar belli oldu; sanatçıların ABD’nin göçmen politikasına tepkileri geceye damga vurdu.

Fotoğraf: Instagram

Kısa Dalga - Müzik sektörünün en iyilerinin seçildiği Grammy Ödülleri, Los Angeles’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Tüm dünyada “yılın en büyük müzik olayı” olarak kabul edilen Grammy Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

"Vahşi değiliz, hayvan değiliz"

'En İyi Albüm' dalında ödülün sahibi olan Porto Rikolu sanatçı Bad Buddy, ödülünü almak için sahneye çıktığında ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) birimlerine karşı söylenen “ICE Dışarı” sloganını attı.

Çalışmalarında İngilizce şarkılara yer vermeyen ve kendisi de bir göçmen olan Bad Bunny’nin bu yıl Super Bowl’da sahne alacak olması Trump yönetimi tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bad Bunny, ödül aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Vahşi değiliz. Hayvan değiliz. Uzaylı değiliz. İnsanız ve Amerikalıyız” dedi.

"Kimse çalıntı topraklarda ‘yasadışı’ değildir"

Gecede “Yılın Şarkısı” ödülünü alan ünlü yıldız Billie Ellish de yaptığı konuşmada ABD’nin göçmen karşıtı politikalarına tepki gösterdi. “Kimse çalıntı topraklarda ‘yasadışı’ değildir,” diyen Ellish sözlerine şöyle devam etti: “Konuşmamız, ses çıkarmamız, protesto etmemiz gerekiyor. Seslerimiz önemli.”
En İyi Yeni Şarkıcı ödülüne layık görülen Olivia Dean de ödülünü alırken göçmen bir aileden geldiğini belirterek, “Biz birbirimiz olmadan hiçbir şeyiz. Bu insanlar kutlanmayı hak ediyor” dedi.

Kendrick Lamar'a dört ödül

Sekiz saat süren törende, "Yılın Kaydı", "En İyi Rap Albümü", "En İyi Rap Şarkısı" ve "Melodik Rap Performansı" olmak üzere dört dalda ödüle layık görülen Kendrick Lamar gecenin en çok konuşulan ismi oldu. Lamar, dokuz dalda aday olmuştu.

Aynı zamanda Lamar’ın “GNX” albümü de Yılın Albümü kategorisine aday gösterildi ve bu alanda bu başarıya ulaşan ilk sanatçı olarak tarihe geçti.

Sunuculuğunu eski The Daily Show sunucusu ve komedyen Trevor Noah’ın üst üste altıncı kez üstlendiği Grammy Ödülleri’nde, Noah “Into the Uncut Grass” adlı kitabıyla En İyi Sesli Kitap, Anlatım ve Hikâye Anlatımı Kaydı dalında aday gösterildi fakat ödülü, Dalai Lama aldı. Dünyaca ünlü usta yönetmen Steven Spielberg’ün, yapımcılığını üstlendiği “Music By John Williams”, En İyi Müzik Filmi dalında ödül kazanarak, en az bir Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödülünün sahibi olma anlamına gelen “EGOT” statüsüne yerleşti.

Grammy Ödülleri’nin öne çıkan kategorilerinde kazananlar şöyle:

Yılın Albümü: "DeBÍ TiRAR MáS FOToS" - Bad Bunny
Yılın Kaydı: "luther" - Kendrick Lamar with SZA
Yılın Şarkısı: "WILDFLOWER" - Billie Eilish O'Connell & Finneas O'Connell
En İyi Pop Solo Performans: "Messy" — Lola Young
En İyi Pop Albüm: "MAYHEM" — Lady Gaga
En İyi Musica Urbana Albüm: "DeBÍ TiRAR MáS FOToS," Bad Bunny
En İyi Yeni Sanatçı: OLIVIA DEAN
En İyi Rap Albümü: "GNX" — Kendrick Lamar
En İyi Klip: “Anxiety" - Doechii
En İyi Modern Klasik Kompozisyon: "Ortiz: Dzonot" - Gabriela Ortiz
En İyi Sesli Kitap: "Meditations: The Reflections Of His Holiness The Dalai Lama" - Dalai Lama
En İyi Global Müzik Performansı: “EoO" - Bad Bunny

Dünya Haberleri