'Hacklenen çağrı cihazları' patladı: Onlarca Hizbullah militanı yaralı

Lübnan'da onlarca Hizbullah militanı, çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ağır yaralandı. Çağrı cihazlarının hacklendiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kısa Dalga - Lübnan'ın güneyinde iletişim için kullanılan çağrı cihazlarının patlaması sonucu onlarca Hizbullah militanı ağır yaralandı. Militanların çağrı cihazlarının hacklendiği düşünülüyor.

T24'ün aktardığına göre, Ulusal Haber Ajansı (NNA), “Çağrı cihazlarının yüksek teknoloji kullanılarak patlatılmasının ardından onlarca yaralı hastaneye kaldırıldı” dedi.

'Bu büyük bir güvenlik ihlali'

Al Jazeera muhabiri, bunun İsrail ile İran destekli grup arasındaki savaşta “büyük bir gelişme” olduğunu kaydetti ve cihazlara sızılmış ya da hacklenmiş gibi göründüğünü söyledi. Muhabir, “Bu büyük bir güvenlik ihlali - Hizbullah'ın iletişim cihazı ele geçirildi. Lübnan'ın dört bir yanından yaralı ve kanlar içinde yerde yatan adamların fotoğraflarını gördük. Hastanelerin kan istediğine dair raporlar gördük” dedi.

Nasrallah akıllı telefonlara karşı uyarmıştı

Birkaç ay önce Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın militanlara ve özellikle de İsrail'le gerginliğin arttığı güney sınırı boyunca ön saflarda yer alanlara akıllı telefon kullanmayı bırakmaları çağrısında bulunduğu biliniyor. Nasrallah'ın bu uyarısı, İsrail'in bu cihazlara sızma ve nüfuz etme teknolojisine sahip olduğunu bilmesinden kaynaklanıyor.

Ancak Al Jazeera muhabirinin aktardığına göre militanların akıllı telefon yerine kullandıkları çağrı cihazlarına da sızılmış gibi görünüyor.

Güney Lübnan'da, ülkenin doğusunda ve Beyrut'un güney banliyölerinde neredeyse eş zamanlı patlamalar olduğuna dair haberler alındığı bildirildi. (Dış Haberler Servisi)

Dünya Haberleri