Lübnan'a siber saldırılar | İsrail: Savaşta yeni aşama başladı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "odaklarının Lübnan cephesine kaydığını" ve "savaşta yeni aşamanın başladığını" dile getirdi.

Kısa Dalga - Dünya gündeminin ilk sırasında Lübnan'da çağrı cihazlarıyla yapılan saldırılar var. Lübnan'da çoğunlukla Hizbullah üyelerinin iletişim için kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlaması sonucu en az 12 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 2 bin 800 kişi de yaralandı. Dün akşam saatlerinde ikinci saldırıda da en az 14 kişi öldü. Lübnan ve Hizbullah İsrail'i suçladı. Pentagon, ABD'nin patlamalarla bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Savaşın ağırlık merkezi kuzeye kayıyor

ANKA'nın haberine göre İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'da art arda gerçekleşen patlamaların ardından yaptığı açıklamada savaşın "yeni bir aşamasına" geçildiğini söyledi. Gallant, İsrail ordusu ve istihbarat teşkilatlarının sorumlu tutulduğu Lübnan'daki kablosuz cihaz patlamalarına doğrudan değinmese de, İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatlarının çalışmalarını överek, "sonuçların çok etkileyici" olduğunu belirtti. Gallant, "Savaşın ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Kuvvetleri ve kaynakları yönlendiriyoruz’’ dedi.

Gallant, bu hafta ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile yaptığı bir görüşmede Lübnan'a yönelik askeri bir operasyon sinyali de vermişti.

İsrail Ordusu Komutanı Korgeneral Herzi Halevi, İsrail'in Hizbullah'a karşı ilave eylemler üzerine planlar yaptığını ve harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi. Halevi, İsrail'in Hizbullah'a karşı savaşta henüz kullanmadığı “çok daha fazla kapasitesi” olduğunu belirtti. (Dış Haberler)

Dünya Haberleri