Trump: İran'da biraz daha uzun kalabiliriz

Donald Trump, İran’ın nükleer kapasitesini ortadan kaldırdıklarını, "onları perişan ettiklerini" öne sürerek, “Orada biraz daha uzun kalabiliriz” dedi.

Kısa Dalga - ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım’daki ara seçimler için yürüttüğü kampanya kapsamında Kentucky eyaletinin Highlands Heights kentinde konuştu.

ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a başlattığı saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, İran’ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Trump, “Biliyorsunuz, güzel İran İslam Cumhuriyeti’ne yaptığım o küçük gezide, onları perişan ettik. Ama o gezide, nükleer kapasitelerini de ortadan kaldırdık” dedi.

“Orada biraz daha uzun kalabiliriz” diyen Trump, İran'ın silahlarını ortadan kaldırdıklarını ve yeniden silahlanmasını engellediklerini öne sürdü. Trump, “Bunu yapıyoruz. (Silahlar) geri gelmeyecek. (Bu) çok çabuk bitecek” dedi.

"Benzin fiyatları eskisinden daha düşük seviyelere inecek"

Trump, ABD’de artan akaryakıt fiyatlarının İran’a yönelik sürecin tamamlanmasının ardından düşeceğini savundu. Trump, “Bu arada, bu süreç sona erdiğinde, benzin fiyatlarınız da eskisinden daha düşük seviyelere inecek” diye konuştu.

"Venezuela’dan yüzlerce milyar dolar para çıkarıyoruz"

ABD’nin Venezuela’dan ekonomik kazanç sağladığını öne süren Trump, “Biliyor musunuz Venezuela’dan ne kadar para çıkarıyoruz? Venezuela’dan yüzlerce milyar dolar para çıkarıyoruz” dedi.

Trump, yönetiminin görevde bulunduğu döneme ilişkin ise şunları söyledi:

“Grönland’ı, Venezuela’yı, İran’ın nükleer silaha sahip olmayacağını, iş imkanlarını, her şeyi ekleyin, iki yıldan çok daha kısa bir sürede, ülkemizin tarihinde hiçbir yerde böyle bir iki yıl yaşanmadı.”

Dünya Haberleri