Trump: Temsilcilerimin Pakistan’a yapacağı seyahatini iptal ettim

ABD Başkanı Donald Trump, temsilcilerinin İranlı yetkililerle görüşmek üzere Pakistan’ın başkenti İslamabad’a yapacağı seyahati iptal ettiğini açıkladı: Tüm kozlar bizde, onlarda hiç yok! Konuşmak istiyorlarsa, tek yapmaları gereken aramak.

Kısa Dalga - ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, "Temsilcilerimin İranlılarla görüşmek üzere Pakistan’ın İslamabad kentine yapacağı seyahati az önce iptal ettim. Seyahat için çok fazla zaman kaybediliyor, çok fazla iş var" dedi. Trump paylaşımında "Üstelik, onların "liderlik kadrosu" içinde muazzam bir iç çekişme ve kargaşa var. Kim sorumlu, kimse bilmiyor; kendileri dahil. Ayrıca, tüm kozlar bizde, onlarda hiç yok! Konuşmak istiyorlarsa, tek yapmaları gereken aramak!" ifadesini kullandı.

ABD tarafından 24 Nisan'da Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve damadı Jarod Kushner'in bugünkü müzakerelere katılmak üzere İslamabad'a gideceği açıklanmıştı.

Dünya iki aydır Orta Doğu'da devam eden savaşı izliyor. Zaman zaman tansiyon yükselse de diplomasi kapısı da açık. İki taraf son olarak 11 Nisan'da Pakistan'ın başkentinde bir araya gelmişti.

Bu görüşmeden anlaşma çıkmamış, ABD'de ise 'deniz ablukası'na başlamıştı. İran'ın kısa süreliğine açtığı Hürmüz'ü yeniden kapatması gerilimi artırmıştı. İki ülke arasındaki kırılgan ateşkes 7 Nisan'dan bu yana uzatılarak devam ediyor.

Dünya Haberleri