Açık Radyo’nun karasal yayını kesildi

RTÜK tarafından yayın lisansı iptal edilen Açık Radyo’nun karasal yayını kesildi.

Kısa Dalga - Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yayın lisansı iptal edilen Açık Radyo’nun karasal yayını kesildi.

Açık Radyo, kurucusu Ömer Madra'nın konuşması ile veda etti. Madra tüm dinleyicilerine ve destekçilerine teşekkür ederken, Açık Gazete'nin sloganını yineledi. Ömer Madra, "Açık Radyo kainatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine açık kalacaktır" dedi.

Radyoda son çalınan şarkı da Açık Gazete'nin jeneriği ile de simgeleşen Beach Boys imzalı 'Good Vibrations' oldu.

Ne olmuştu?

RTÜK 22 Mayıs’taki Üst Kurul toplantısında, Açık Radyo’da yayınlanan Açık Gazete’nin 24 Nisan tarihli programında yayına katılan konuğun “… Ermeni, yani Osmanlı topraklarında gerçekleşen tehcir ve katliamların, soykırım olarak adlandırılan katliamların 109. Yıldönümü, sene-i devriyesi. Bu yıl da yasaklandı biliyorsunuz Ermeni soykırım anması” ifadeleri nedeniyle, idari para cezası ve programa da beş gün yayın durdurma cezası vermişti.

RTÜK, daha sonra “Ermeni soykırımı” ifadesi nedeniyle daha önce idari para cezası ve 5 kez yayın durdurma cezası verdiği Açık Radyo’nun lisansını, kararı uygulamadığı gerekçesiyle iptal etti. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri