New York Belediye Başkanı Adams hakim karşısında: Suçlamaları reddetti

Türkiye vatandaşlarından rüşvet ve yasadışı kampanya bağışları kabul etmekle ilgili federal suçlamalar nedeniyle yargıç karşısına çıkan New York Belediye Başkanı Eric Adams, hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını reddetti.

Kısa Dalga - Türkiye vatandaşlarından rüşvet ve yasadışı kampanya bağışları kabul etmekle ilgili federal suçlamalar nedeniyle bugün mahkemeye çıkan New York Belediye Başkanı Eric Adams, suçsuz olduğunu beyan etti. VOA’nın haberine göre, Manhattan'daki ABD Sulh Yargıcı Katharine Parker'ın karşısına çıkan 64 yaşındaki Adams, rüşvet ve yasadışı seçim kampanyası bağışı aldığına ilişkin suçlamaları reddetti.

Adams, hakkındaki suçlamaları okuyan Yargıç Katharine Parker'a, “Suçsuzum, sayın yargıç” dedi.

Suçlamalar

Adams, iddianamede beş suçlamayla karşı karşıya. Bunlar para transferi dolandırıcılığı, rüşvet, yabancı uyruklu bir kişiden kampanya katkısı almakla ilgili iki ayrı suç ve komplo kurmak.

Federal savcılar, en ciddi suçlama olan para transferi dolandırıcılığından suçlu bulunması halinde Adams'ın 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Dün basın toplantısı düzenleyen Adams, görevi kötüye kullandığı iddialarını reddetmiş ve masum olduğunu söylemişti. Adams, suçlamalarla mahkemede mücadele edeceğini de kaydetmişti. Adams ayrıca “Belediye başkanı olarak işimi yapmaya devam edeceğim” demişti.

Serbest kalması için anlaştı

ABD Savcı Yardımcısı Celia V. Cohen, Yargıç Parker'a, savcılar ve Adams'ın avukatı Alex Spiro'nun, Adams'ın iddianamede yer alan hiçbir tanık veya kişiyle temasa geçmemesi, aile fertleri ve personeliyle iddialarla ilgili hiçbir şey hakkında konuşmaması koşuluyla konuşmasına izin verilmesi şartları altında, “kendi imzasıyla” serbest bırakılmasına izin verecek bir anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Savcılar, Spiro'ya Adams'ın temas kuramayacağı kişilerin isimlerini vereceklerini söyledi.
Adams, Çarşamba günü dava hakimi Dale E. Ho'nun huzurunda bir oturum için tekrar mahkemeye çıkacak. Avukat Alex Spiro, Yargıç Parker'a, “Çarşamba günü davanın düşmesi için dilekçe vereceğiz” dedi.

Spiro, müvekkilinin yararlandığı seyahat avantajlarının Kongre üyelerine de verildiğini söylemişti

Ne olağandışı ne uygunsuz

Adams'ın avukatı Spiro, bir devlet görevlisinin bazı seyahat imkanlarını kabul etmesinin ne olağandışı ne de uygunsuz olduğunu söyledi. Yasadışı seçim kampanyası katkısını bilerek kabul ettiğini reddeden Adams, şehir bürokrasisini aşabilmeleri için insanlara verdiği her türlü yardımın sadece işini yapmanın bir parçası olduğunu söyledi.

Avukat Spiro, gazetecilere Adams'ın kabul ettiği seyahat avantajlarının genellikle VIP'lere ve Kongre üyelerine sunulduğunu söyledi.

“Havayolu şirketlerinin yaptığı budur” diyen Spiro, suçlamaların çoğunun Adams'ın yıllar önce Brooklyn Bölge Başkanı olduğu dönemde yaptığı seyahatlerle ilgili olduğunu belirtti.

Bu haftaki iddianamenin Eric Adams ve yönetimiyle ilgili federal soruşturmalarda son söz olup olmadığı belli değil. (Dış Haberler)

Gündem Haberleri