Kısa Dalga - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP'den AKP'ye geçiyor. CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, iki gün önce bir açıklama yaparak Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın eşi üzerinden tehdit edilerek Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa edip AKP'ye katılmaya zorlandığını iddia etti. Enginyurt, Köksal'a çağrıda bulunarak, "Hiçbir tehdide boyun eğme, bu tuzağı boz" demişti.
Afyon'da protesto
Haberin yayılması üzerine CHP'liler dün Afyon'da belediye önünde toplandı. Köksal'ın kimsenin telefonuna bakmadığı belirtildi. CHP İl Başkanı Hasan Karadeniz, "Bu sessiz kalış, telefonlara çıkmayış hayra alamet değil. Maalesef Belediye Başkanımız siyasi baskılara boyun eğmiş, maalesef direnememiştir" dedi.
"Bu kararın arkasında herhangi bir tehdit ya da baskı yok"
Burcu Köksal da TV100'e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Evet ben bir karar verdim. Salı günü Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda AK Parti’ye katılıyorum. Bu kararın arkasında herhangi bir tehdit ya da baskı yoktur. Hakkımda herhangi bir soruşturma da bulunmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı ile dün yarım saatten fazla bir süre görüştüm. Sayın Cumhurbaşkanı bana bazı anket çalışmalarından bahsetti. Ve ankette kişisel uyumun çok yüksek olduğunu gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanı Burcu Köksal'a 'Parti olarak biz senin arkandayız. Eleştiriler seni etkilemesin. Sen hizmetlerine devam et. Biz sana parti olarak her türlü katkıyı sunacağız ve arkanda duracağız' diyor."
Yarkadaş: Köksal'la konuştum
Barış Yarkadaş, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'nun Köksal'a ulaşmaya çalıştığını ancak aramalarının cevapsız kaldığını yazdı. Yarkadaş, "CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam tv 100’de yayımlanan “Burcu Köksal AK PARTİ’ye katılıyor” haberinin yayımlanmasının ardından başkanı 3 kez aradı. Köksal’ın AK PARTİ’ye katılımına ilişkin düşüncesini değiştirme umuduyla telefona sarılan Kılıçdaroğlu, Burcu Köksal’a ulaşamadı. Köksal, bugün de Kılıçdaroğlu’na dönüş yapmadı. Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li Burcu Köksal’ın AK PARTİ’ye katılacak olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü yakın çevresiyle paylaştığı öğrenildi" ifadelerini kullandı.