Kısa Dalga - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AHBAP Derneği'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada şarkıcı Haluk Levent dahil 21 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan Haluk Levent'in başkanı olduğu AHBAP Derneği'ne bulunulan bağışlarla bahis oynandığını belirtmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ahbap Derneği'ne ilişkin soruşturmanın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak", "Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerinin Aklanması", "Vergi Usul Kanununa ve Dernekler Kanunu’na Muhalefet" suçlarına yönelik soruşturma yürütüldüğü belirtildi.
Haluk Levent’in kardeşi hakkında usulsüz ihale ve sahte fatura suçlaması
Soruşturma çerçevesinde, Haluk Levent'in kardeşi şüpheli Berkant Acil'in, Şile Belediyesi tarafından düzenlenen 35. Uluslararası Şile Bezi Festivali işini, Sur Müzik Yapım Şirketini paravan olarak kullanmak suretiyle doğrudan temin yöntemi ile aldığı ve Şile Belediyesi'ne yönelik rüşvet soruşturmasında tutuklu bulunduğu aktarıldı. Açıklamada, bahse konu doğrudan temin ihalesinin "usulsüz olduğu, şüphelilerin sahne, ışık ve ses düzeni gibi giderleri sahte fatura almak suretiyle yüksek gösterdiği, mali bilirkişi raporuyla yapılan yolsuzlukların tespit edildiği kaydedildi.
Ahbap Derneği'ne yapılan bağışların bir kısmının Haluk Levent’in asistanı Yeliz Kaya isimli şahsın kişisel hesabına aktarıldığı, müteakiben 125 milyon 765 bin TL paranın, Berkant Acil ve bağlantılı şahıs ve şirketlerin hesaplarına aktarıldığı, bu şekilde haksız kazanç elde edilerek bağışların amacı dışında kullanıldığının da tespit edildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
"Şüphelilerin yakalanarak yasa dışı eylemlerinin sonlandırılması amacıyla İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce planlanan operasyon kapsamında İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla illerinde bulunan 14 şüpheli ve 4 şirkete yönelik; 14.07.2026 tarihinde eş zamanlı arama, el koyma ve yakalama faaliyeti icra edilmiştir. Yapılan aramalarda dijital materyaller ele geçirilerek şüpheliler yakalanmıştır."
70 milyon lira para cezasına çarptırılmıştı
Haluk Levent, haziran ayında karşılıksız çek düzenlediği gerekçesiyle yargılandığı davada, yaklaşık 70 milyon TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme Haluk Levent hakkında çek düzenleme ve yeni çek hesabı açma yasağına hükmetmişti. Kararın ardından Levent, söz konusu çeklere ilişkin ödemelerin taksitlendirildiğini belirterek herhangi bir mağduriyet bulunmadığını söylemişti.
Haluk Levent, sağlık sorunları yaşadığını belirterek, Ahbap'ın bu yılki mali denetim sürecinin tamamlanmasının ardından genel başkanlık görevini bırakacağını duyurmuştu.