Kısa Dalga - AKP'nin 33. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı hafta sonu Sapanca’da yapıldı. Kamp bu yıl ilk kez Ankara dışına çıktı ve Kızılcahamam yerine Sapanca'da yapıldı. Kamp kapsamında ekonomi, Meclis çalışmaları ve genel konuların ele alındığı oturumlar yapıldı. Katılımcılar, eş zamanlı yapılan bu oturumlarda görüş ve önerilerini paylaştı. Oturumlardaki değerlendirme ve öneriler raporlanarak partinin kurumsal yol haritasının oluşturulmasında kullanılacak.
Türkiye gazetesinin haberine göre kampa katılan il teşkilatları, sahadan gelen talepleri ve önerileri milletvekilleriyle bakanlara iletti.
Maaş zammına negatif
Bu konulardan biri dar gelirli vatandaşlar ve emeklilerin maaşlarının artırılması, üreticilere verilen desteklerin güçlendirilmesiydi. Habere göre, ekonomi yönetimi maaş iyileştirmelerinin bütçe açığını artırabileceğini belirterek olumlu yaklaşmadı.
Süreçte yasa çalışması
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla yürüttüğü çözüm süreci de kampın önemli başlıklarından biri oldu. Sürecin dikkatli yürütülmesi gerektiği vurgulandı. TBMM tatile girmeden önce bu konuda bir yasa teklifinin Meclis’e sunulması yönündeki beklentinin büyük olduğuna dikkat çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yönde talimatı olduğu belirtilirken, AK Parti’nin 12-13 maddelik bir kanun teklifi üzerinde çalıştığı, Temmuz ayı içerisinde meselenin olgunlaşabileceğinin kaydedildiği öğrenildi.
Gündüz kuşağı ve hobi bahçeleri
Toplantıda, gündüz kuşağı televizyon programlarının kaldırılması yönündeki yoğun talep de dile getirildi. Bu programlara yönelik toplumda ciddi tepki olduğu, uzun süredir bu meselenin görmezden gelindiği ifade edildi. Sosyal medyada kin ve nefreti teşvik eden paylaşımlara yönelik daha ağır yaptırımlar uygulanması da diğer önemli talepler arasında yer aldı.
Hobi bahçeleri meselesi de sıcak başlıklar arasındaydı. Büyükşehirler etrafında orman ve tarım arazilerine yeni yapılar yapılıp satılmaya devam ettiği kaydedildi. AKP yönetimi ise buna müsaade edilmeyeceğini ve yıkılacağını belirtti.