AKP kulisleri: Öcalan çok kısa vadede açıklama yapacak

AKP kulislerinde, Öcalan’ın çok kısa vadede ‘Tarihî sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım’ şeklinde bir açıklama yapacağı da iddia edildi.

Kısa Dalga- Bahçeli’nin Öcalan’a yaptığı çağrının arından kulisler de hareketlendi. AKP kulislerinde, Öcalan’ın çok kısa vadede ‘Tarihî sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım’ şeklinde bir açıklama yapacağı da iddia edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrının arından siyaset kulisleri de hareketlendi. AKP kulisleri de Bahçeli’nin çıkışını değerlendiriyor. Türkiye Gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, Bahçeli’nin açıklamasının Erdoğan bilgisi olmadan yapılmış olmasının mümkün olmadığı ve aşama aşama yürütülen bir süreç olduğu değerlendiriliyor.

Öcalan açıklama yapacak

Haber şöyle, “Bahçeli’nin açıklamaları ile birlikte muhatabın artık Öcalan olduğu, çok kısa vadede Öcalan’ın ‘Tarihî sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım’ şeklinde bir açıklama yapacağı da konuşuluyor. AK Partililerin yaptığı yorumlarda “Küreselcilerin mi yanındalar yoksa sorunun çözümünü mü istiyorlar, göreceğiz. Kimin kiminle iş tuttuğu bu süreçte görülecek. Herkesin pozisyonu ortaya çıkacak. Herkesi bir karar almaya zorlayan bir süreçteyiz. Emin olun şu anda tüm batı başkentlerinde ve büyükelçilerde bu konu konuşuluyordur. Bahçeli çok kritik bir süreçte önemli bir çıkış yaptı."

Ömer Öcalan görüşme yaptı

"Türkiye tehdit altında derken sınırlarımıza dayanacak İsrail tehdidinden bahsediyoruz. Ayrıca DEM Parti ve PKK’nın elindeki koz da alınmış olacak. Çünkü bugüne kadar sarıldıkları şey ‘Öcalan tecrit altında’ teziydi. Şimdi ne diyecekler göreceğiz” görüşü dile getiriliyor. Öte yandan, Öcalan’ın yeğeni, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın İmralı’ya gitme talebi de kabul gördü. Öcalan’ın dün Abdullah Öcalan’la görüştüğü iddia edildi. Ancak bu görüşmenin Bahçeli’nin açıklamaları ile aynı döneme denk gelmesinin ‘tesadüf’ olduğuna vurgu yapılıyor." (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri