Babası ifade verdi: Katliam yapan Semih Çelik'in hastane geçmişi

İki kadını yarım saat arayla vahşice öldürdükten sonra intihar eden 19 yaşındaki Semih Çelik'in babası ifade verdi, oğlunun tedavi gördüğünü anlattı.

Kısa Dalga - İstanbul'un Fatih ilçesi Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde dün meydana gelen olayda, Edirnekapı surlarının üzerine çıkan Semih Çelik, İkbal Uzuner'in vücudunu parçalara ayırdıktan sonra, başını ve vücudunun bazı bölümlerini surlardan aşağı attı. Boğazına ip bağlayan Çelik, surlardan atlayarak intihar etti.

Çelik'in intihar etmeden önce de Ayşenur Halil'i öldürdüğü tespit edildi.

Kaldırıldığı hastanede öldü

İhbar üzerine olay yerine, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Çelik, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çelik, hastanede hayatını kaybetti.

Evde arama yapıldı: Katliamın resmini çizmiş!

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede Çelik'in, eski sevgilisi Ayşenur Halil'i de 15.30 sıralarında Eyüpsultan'daki evinde boğazını keserek öldürdüğü belirlendi. Evde yapılan aramalarda, kendi çizdiği karakelem resim bulundu.

Bulunan resimde, çıplak halde bir kadının vücudunun parçalara ayrıldığı görüldü. Çelik'in, Edirnekapı surlarında öldürdüğü İkbal Uzuner'i evinde çizdiği resimdeki gibi parçalara ayırdığı belirlendi.

Baba Çelik: Oğlumun psikolojik sorunları vardı

Zanlının Fatih nüfusuna kayıtlı olduğu ve suç kaydı olmadığı tespit edildi. Polis, mesleği kasaplık olan Semih Çelik'in babası Adem Çelik ile görüştü.

Kurye olarak çalışan baba Adem Çelik, polise, Eyüpsultan ilçesinde öldürülen maktul Ayşenur Halil isimli genç kızın, oğlunun sevgilisi olduğunu, Fatih’te surlarda öldürdüğü İkbal Uzuner adlı genç kızın da oğlunun okul arkadaşı olduğunu söyledi. Oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu anlatan baba, oğlunun daha önce rahatsızlığıyla ilgili hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Bir yılda 5 hastane kaydı

Babanın bu iddiası üzerine katil zanlısı Semih Çelik’in hastane kayıtları araştırıldı. Yapılan incelemelerde 1 yıl içerisinde Eyüpsultan Devlet Hastanesi, Okmeydanı EAH ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde toplam 5 adet hastane kaydının olduğu tespit edildi.

İntihar girişimi ve kayıp başvuruları

Çalışmalara devam eden polis ekipleri, katil zanlısı Semih Çelik’in Pol-Net kayıtlarını inceledi. Yapılan incelemede Semih Çelik hakkında iki kez kayıp başvurusu yapıldığı ve bir kez de intihara teşebbüsten kaydı olduğu belirlendi.

Öldürülen kadınların cenazeleri Adli Tıp'a götürüldü

Polis ekiplerinin, Eyüpsultan'da ve Edirnekapı surlarında yaptığı incelemelerin ardından İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis ekiplerinin olayla ilgili çalışması sürüyor. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri