Kısa Dalga - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında AİHM kararına rağmen tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve İmralı heyeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Cezaevinde 9. yılını dolduran Demirtaş için Bahçeli "Bahçeli, "Sayın Demirtaş, hukuki yollardan sonuca ulaşmıştır. Tahliyesi Türkiye için hayırlı olacaktır" dedi.
'MHP heyete katılmaya hazır'
İmralı heyetinin Öcalan ile yaptığı görüşmelere değinen ve bu görüşmeler aracılığı ile Öcalan'ın aktardığı mesajların dikkate alınmasını söyleyen Bahçeli, MHP'nin heyet içinde yer almak için hazır olduğunu söyledi
Bahçeli konuyla ilgili "Bir kez daha ve tekrarla söylemem lazım gelirse Mecliste kurulan komisyondan seçilecek milletvekillerinin İmralı’ya giderek ilk ağızdan ve ilk elden ihtiyaç duyulan mesajları alması süreci çok daha güçlendirecektir. Milliyetçi Hareket Partisi böyle bir heyete katılmaya hazırdır" dedi.
Bugüne kadar İmralı’nın sözünü tuttuğunu bu kapsamda PKK’nın Türkiye’den çekildiğini hatırlatan Bahçeli, bu gelişmeleri “terörsüz Türkiye hedefinde kayda değer ilerleme” olarak niteledi.
'Demirtaş ve Öcalan arasına mayın döşeniyor'
Öcalan ve Demirtaş arasına mayın döşendiğini savunan Bahçeli, bu yolla Terörsüz Türkiye adımlarının engellenmeye çalışıldığını ifade etti.
Bahçeli “Atatürk’ün partisini Ankara’da uzaklaştırıp önce Saraçhane’ye, sonra Silivri’ye, ardından batı başkentlerine telkin ve tembihlerle ite ite sürükleyen, hatta hapseden cahil, köksüz, kimliksiz ve işbirlikçi güruhun kurguları ve kumpasları şüphesiz boşunadır.
Sosyalist CHP’yi ikna edebilirler, ama Türkiye’yi ikna edemezler, karşımızda asla duramazlar” diye konuştu.
Bahçeli, Suriye’de örgütün yeniden yapılanma çabalarının da Türkiye açısından tehdit oluşturduğunu dile getirerek “Türkiye’mizin ve Suriye’nin siyasi ve toprak bütünlüğüne karşı oluşacak yakın tehlikenin bire bir takibiyle birlikte sahada önüne geçilmesi akut bir ihtiyaç olarak karşımızdadır” dedi.
'Barack, İsrail ile iş birliği içinde olacağımızı neye dayanarak iddia ediyor'
Bahçeli, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barack'ın Türkiye ile İsrail arasında iş birliği olacağına dair açıklamalarını eleştirerek şunları söyledi: “Henüz daha Gazze soykırımının hesabı görülmemişken, suçlular hesap vermemişken iki devletli model gerçekleşmemişken bu sefir İsrail ile iş birliği içinde olacağımızı neye dayanarak hangi hak ve yetkiyle iddia etmektedir.
Ülkemizde görev yapan dış misyon görevlilerinin yerini yurdunu bilmesi lazımdır. Hak ve hudut aşımına asla girmemeleri asıldır, kaçınılmazdır. Türkiye Cumhuriyeti soykırımcıların defteri dürülmeden ilişkilerde yeni ve temiz bir sayfa açacak kadar hakikate mazlum Filistinli kardeşlerimizin hukukuna yüz çevirmez, çeviremez."