Kısa Dalga - Tamar Tanrıyar, CHP'li bazı isimlere yönelik iddialarıyla ve son olarak da Turkuvaz Medya'ya ilişkin sosyal medya paylaşımıyla gündeme gelmişti. Tanrıyar hakkında bazı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından re'sen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Ancak Tanrıyar'ın 23 Haziran'da Marmariz Deniz Hudut Kapası'ndan yurt dışına çıktığı anlaşılmıştı.
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Tamar Tanrıyar isimli şahıs yurt dışından kendisi gelerek Kuşadası’nda teslim olmuştur. Şüpheli hakkındaki soruşturma işlemleri devam etmektedir" denildi.
Ne olmuştu?
Daha önce Özgür Özel, Veli Ağbaba, Ekrem İmamoğlu, Murat Emir gibi CHP'li isimleri hedef alan Tanrıyar, son yayınında Turkuvaz Medya bünyesinde görev yapan Serhat Albayrak'ı hedef aldı.
Turkuvaz Medya'nın Sözcü gazetesinin dağıtımını yaptığını söyleyen Tanrıyar, "Size 1 Temmuz'a kadar müsaade. Koptunuz koptunuz, yoksa beni susturamazsınız" demişti. CHP'li isimler de daha önce Tanrıyar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.