Kısa Dalga - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Çankaya Belediyesi'ne yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Güner'e emniyet sorgusunda, iptal edilen temizlik ihaleleri soruldu. Güner, ihalelerin rekabetin sağlanamaması nedeniyle iptal edildiğini, bu işlemin daha sonra Kamu İhale Kurumu tarafından da uygun bulunduğunu ve Danıştay'ın hukuka uygunluk kararı verdiğini belirterek, sonraki ihalelerin daha düşük bedellerle sonuçlandığını, böylece kamu yararı sağlandığını anlattı.
Güner, "Herhangi bir ihalede yönlendirme olmadı, talimat almadım ve kimseye de talimat vermedim. Kimseden herhangi bir menfaat temin etmedim" dedi.
Hüseyin Can Güner, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Ne olmuştu?
CHP'li Çankaya Belediyesi'ne 11 Temmuz Cumartesi günü sabah saatlerinde operasyon düzenlenmişti. Belediye binası ve bağlı birimlerde arama yapılırken Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de aralarında bulunduğu 36 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
"Birkaç saat içerisinde Ankara'da olacağım. Yine evimde arama yapmak üzere gelen ekiplere de yedek anahtar ulaştırdım" diyen Hüseyin Can Güner, KKTC'den Ankara'ya dönüşte Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.