Çeşme ve Ödemiş'teki yangına müdahale sürüyor: 2 kişi yaşamını yitirdi

Çeşme Ildır Mahallesi’ndeki yangın nedeniyle İzmir-Çeşme Çevreyolu'nun bazı bölümleri araç trafiğine kapatıldı. Ödemiş'te ise evi alevlerin arasında kalan 81 yaşındaki İbrahim Erkan ve yangına müdahale eden dozer operatörü İbrahim Demir yaşamını yitirdi. Ödemiş'te tahliye edilen mahalle sayısı 4'e çıktı.

Kısa Dalga- İzmir'in Çeşme ilçesi Ildır Mahallesi’nde saat 14.00’te otluk alanda çıkan yangına, İzmir İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sürüyor. 7 itfaiye aracı ve 40 personel ile sahada çalışan İzmir İtfaiyesi yangının yerleşim yerlerine ulaşmasını önlemek için çalışıyor.

Orman Bölge Müdürlüğü de yangına 2 helikopter, 4 uçak ile yangına havadan müdahale etti.

Rüzgarın da etkisi ile yangının Germiyan Mahallesi ve Urla Nohutalan Mahallesi’nde tepede yer alan makilik alana doğru ilerlediği bildirildi. Bu bölgelerde tedbir amaçlı evlerin boşaltılması yönünde uyarı yapıldı. Ildır’da yangının yaşam alanlarına ulaşması sebebiyle riskli bölgelerde bulunan yurttaşların da güvenli bir şekilde tahliyesi sağlandı.

Havanın aydınlanması ile birlikte yangına havadan müdahale yeniden başladı.

İzmir Valisi Elban: Üç köy boşaltıldı

Yangına ilişkin açıklama yapan İzmir Valisi Süleyman Elban, "Yangın üç köyü tehdit etti. Dolayısıyla bu üç köy boşaltıldı. Yangın henüz kontrol altına alınabilmiş değil. Şimdiye kadar çok şükür can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Tedbir olarak üç köyü boşalttık. Yangının başladığı Ildırı mevkiinde bazı sitelerimizi de boşaltmış durumdayız. Şu an için yerleşim yerlerini doğrudan tehdit etmiyor. Ildırı’dan Germiyan’a doğru yeni bir hatta yangın olsa da şu an için yerleşim yerleriyle ilgili ciddi bir sorun görünmüyor. Ancak yangın henüz kontrol altına alınabilmiş değil" dedi.

Elban, yangının elektrik hattından çıktığını değerlendirdiklerini söyledi.

OGM: Rüzgar müdahaleyi zorlaştırıyor

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Şiddetli rüzgar, İzmir'de yangınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Ormanın kahramanları rüzgarla atlama yaparak ilerleyen alevlerin arasında büyük bir fedakarlıkla yangınla savaşıyor. Yeşil Vatan için gayretle, kararlılıkla mücadeleye devam" denildi.

Yangın nedeniyle İzmir-Çeşme Çevreyolu'nun bazı bölümleri araç trafiğine kapatıldı. Çeşme ve Alaçatı gişelerinden İzmir yönüne geçişe izin verilmezken, İzmir'den Çeşme istikametine ise Zeytinlik gişelerinden itibaren araç geçişi durduruldu. Alevlerin, çevreyolunun bazı kesimlerinde orta refüje kadar ilerlediği öğrenildi.

Çevreyolu Trafiğe kapatıldı

Yangın nedeniyle İzmir-Çeşme Çevreyolu'nun bazı bölümleri araç trafiğine kapatıldı. Çeşme ve Alaçatı gişelerinden İzmir yönüne geçişe izin verilmezken, İzmir'den Çeşme istikametine ise Zeytinlik gişelerinden itibaren araç geçişi durduruldu. Alevlerin, çevreyolunun bazı kesimlerinde orta refüje kadar ilerlediği öğrenildi.

Öte yandan yangın, İzmir-Çeşme Çevre Yolu'nun Karaköy mevkiinde yol kenarlarında rüzgarın da etkisiyle şiddetini arttırdı. Ekipler, alevlerin çevre yolu yakınında bulunan prefabrik bir yapıya sıçramaması için söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da bölgede söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Ödemiş'teki orman yangınında 2 kişi yaşamını yitirdi

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki ormanlık alanda dün çıkan yangına da havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 9 helikopter, 35 arazöz, 9 su ikmal aracı ve 4 dozer bölgede yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Tosunlar Mahallesi'nde birçok ev zarar görürken, Tosunlar, Köseler ve Suçıktı mahallelerinin ardından Üzümlü Mahallesi de tedbir amacıyla tahliye edildi.

Suçıktı Mahallesi'nde alevler 81 yaşındaki İbrahim Erkan'ın evine sıçradı. Evde yalnız olan yatalak Erkan yangında hayatını kaybetti.

Ödemiş ilçesi Tosunlar Mahallesi'nde devam eden yangında, söndürme çalışmaları sırasında alevlerin arasında kalan kepçe operatörü İbrahim Demir'in de hayatını kaybetmesiyle can kaybı 2'ye yükseldi.

Gündem Haberleri