Kısa Dalga - 8 Ekim 2023’te gerçekleştirilen CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nin iptali için açılan davada, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi ara kararını açıkladı.
Karara göre CHP İstanbul İl Başkanlığı tedbir olarak görevden alındı, yerine CHP'li Gürsel Tekin'in de aralarında olduğu isimler kayyım olarak atandı.
Bu gelişmelere ise CHP üyesi Özlem Erkan'ın 14 Ağustos'ta verdiği şikayet dilekçesinin yol açtığı ortaya çıktı.
6 Nisan'daki Kurultay’da PM üyeliğine aday oldu
Özlem Erkan ile ilgili medyaya ve sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre, Erkan hala CHP üyesi.
Kendisi 14 Ağustos'ta şikayet dilekçesi vermeden önce 6 Nisan 2025’te düzenlenen 21. Olağanüstü Kurultay’da Parti Meclisi (PM) üyeliğine, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın “Denge ve Dayanışma Listesi”nde 133. sıradan aday olmuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen Salıcı'nın Özel'e yönelik muhalif açıklamaları dikkat çekiyordu.
Özlem Erkan'a dönecek olursak... Erkan'ın 2023 yılında hem Ekrem İmamoğlu hem de Özgür Çelik ile çekilmiş fotoğrafları paylaşıldı.
'Bu duruş değil, alçakça omurgasızlıktır'
Fotoğrafları kendi çektiğini söyleyerek sosyal medya hesabından paylaşan Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Uyan, şu ifadeleri kullandı.
"Seni çok iyi tanırım. Omurgasız siyasetin yaşayan en iğrenç örneklerinden birisin. Sen de İl Delegesiydin. Oy verdin. Sonra gittin, iğrenç iftiralarla bunca seçilmiş insanın hakkına girdin. BENİM İRADEMİ YOK SAYMAYA KALKIYORSUN! Ama… CHP İstanbul İl Kongresi 8 Ekim 2023’teydi. İl Kongresinden günler sonra bu fotoğraflar benim telefonumdan çekildi: biri 16 Ekim 2023, diğeri ise asılsız iftiralarla suçladığın İl Başkanımız Özgür Çelik’in yanında saha çalışması. Bu yaptığın siyaset değil, rezil bir omurgasızlıktır. Bu sadece siyasetin değil, düpedüz karakter yoksunluğunun kanıtıdır. Bu duruş değil, alçakça omurgasızlıktır. Sana ve kendini zeki sanan AKP yansıması hainlere örgüt hakkını helal etmiyor, KUKLA ÖZLEM!"
Erkan'ın avukatı barış sürecine karşı paylaşım yaptı
Gazeteci Dinçer Gökçe de Erkan'ın avukatı olan Cevahir Kılıç ismine dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Gökçe sosyal medya hesabından Kılıç'ın paylaşımlarını alıntılayarak şunları yazdı:
"CHP İstanbul’a kayyum atanmasını sağlayan isim Özlem Erkan. Davacı Özlem Erkan’ın avukatı Cevahir Kılıç ise ilginç bir profil. Davadan 3 gün önce, olacakların sinyalini vermiş bu avukat. Yeni kongre sürecini eleştirmiş. Mahkeme de, hem kayyum atadı hem kongre sürecini durdurdu."
Kılıç'ın X'teki paylaşımlarına bakıldığında CHP'nin barış sürecine olan desteğini eleştirdiği görülüyor.
Kılıç'ın 11 Ağustos'taki söz konusu paylaşımı şöyle:
"Menemen masasında Kürt siyaseti! Kürt olmayanlar tarafından , Silivriden kürtçe öğreniyorum acitasyonu ile Kürtler istiyormuşcasına Anayasamıza aykırı şekilde ulus devletten vazgeçmeyi barış olarak dillendirenler vatanını sevmeyenlerdir!! Bu oyuna gelme CHP ayağa kalk!!!"
Kılıç'ın ayrıca Özel'in söylemlerini ve politikalarını eleştirdiği paylaşımları mevcut.