KISA DALGA- Sabah saatlerinde belediye binasına gelen polis ekipleri çeşitli birimlerde inceleme ve arama gerçekleştirdi. Soruşturmaya ilişkin değerlendirilecek çok sayıda belge ve dijital materyale de el konulduğu bildirildi. İşlemlerin devam ettiği öğrenilirken soruşturmanın detayları henüz açıklanmadı.
Ankara İl Örgütü: "Herkesi belediye önüne dayanışmaya davet ediyoruz"
CHP Özgür Ankara İl Örgütü sosyal medya hesabından "acil" notuyla bir paylaşım yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Değerli yoldaşlar, sabahın bu saatinde Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi Çankayamızın Belediye Başkanlığı’na hukuksuzca bir operasyon düzenlenmektedir. Tüm partililerimizi, Ankaralı yurttaşlarımızı; Çankaya Belediyemizin önüne dayanışmaya davet ediyoruz."
Belediye Başkanı Güner'in evinde arama yapıldı
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in hakkında gözaltı kararı olduğu ancak yurtdışında olduğu öğrenildi. Güner, birkaç saat içerisinde Ankara'da olacağını ve evinde kendisinin ulaştırdığı yedek anahtarla girilerek arama yapıldığını belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Sabah saatlerinde belediye binamızda ve bürokratlarımızın evlerinde gerçekleştirilen arama dolayısıyla operasyondan haberdar olmuş bulunuyoruz. Önceden planlı olduğu üzere birkaç saat içerisinde Ankara’da olacağım. Bunu ilgili tüm makamlara da bildirdim. Yine evimde arama yapmak üzere gelen ekiplere de yedek anahtar ulaştırdım ve bütün arkadaşlarımızdan emniyet güçlerimize yardımcı olmalarını istedim
Göreve geldiğimizden bu yana bu kurumu en iyi şekilde yönettiğimizi ve bize güvenen hiç kimseye karşı mahcup olacak en ufak bir davranışımızın olmadığını tüm komşularımızın bilmesini isterim. Soruşturmanın detayları ve sebepleri netleştiğinde konuya ilişkin gerekli açıklamaları kamuoyuyla paylaşacağız."
Güner dahil 36 kişi hakkında gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyona dair yapılan açıklamada da şu ifadeler yer aldı:
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında aralarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in de yer aldığı toplam 36 şüpheli hakkında suç örgütü kurma, suç örgütüne üye olma, rüşvet alma, rüşvet verme, ihaleye fesat karıştırma suçlarından gözaltına alınmalarına ve adreslerinde arama, el koyma işlemi yapılmasına karar verilmiş, bu kapsamda şüphelilerden 27’si gözaltına alınmıştır.mDiğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik soruşturma işlemleri çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir."