CHP'li Coşar: Manavgat'ta meclis üyesi seçimleri engelleniyor

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Manavgat Belediyesi operasyonunda tutuklanan meclis üyeleri yerine yenilerinin seçilmesinin engellediğini söyledi.

Kısa Dalga - CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, katıldığı televizyon programında Manavgat Belediyesi'ne yönelik operasyonlar sonrası tutuklanan belediye meclis üyelerinin yerine yapılması gereken seçimlerin engellendiğini anlattı.

Hakim kararı imzalamamak için rapor aldı

Halk TV'nin haberine göre, belediyede 7 meclis üyesinin tutuklandığını bunlardan kimisinin istifa etmesine rağmen yerine yeni üye seçemediklerini ve mecliste CHP'li üye sayısının azaltılmak istediğine dikkat çekti.

YSK'nın olumlu kararına rağmen hakimin kararı imzalamamak için rapor aldığını ve yerine görevlendirilen diğer hakimin de kendilerine 'dosyayı evde inceleyeceğini ve sonra karar vereceğini' söylediğini belirtti.

Hakimin imzasını almadan adliye önünden ayrılmayacaklarını belirten Coşar durumu şöyle anlattı:

"7 meclis üyemiz tutuklandı, ilk 2 tanesinin istifası ilçe seçim kuruluna belediyeden gönderildi ve çok kısa bir süre sonra verilen dilekçeye cevap verilerek 2 yedekten üye geldi. Sonrasında, daha sonra tutuklanan meclis üyelerimizin de aynı günün akşamı tekrar bir dilekçe daha verildi, 3 meclis üyesinin istifası ile ilgili. Ve o meclis üyelerinin istifası ile ilgili de burada yedeklerin gelmesi konusunda ilçe seçim kurulunda mücadele veriyoruz. Çünkü burada zaten istifa var, ilçe seçim kurulu buna cevap vermek zorunda. Konuştuğumuzda “Bugün cevap vereceğiz” dediler, sonradan YSK’dan bir görüş bildirildi.

Bildirilen yazıda, istifa edenlerin yerine yedeklerin gelmesi gerekiyor denildi. Sonra bu yazı, görüş bildirildi saat 3 buçuk gibi bugün. Sonra bu konuya bakan hâkim bu yazıya rağmen rapor aldı. Hâkim rapor alarak bununla ilgili karar vermedi, YSK’nın kararına rağmen. Çünkü YSK’nın kararında “yedekler gelmelidir” diyor, istifa söz konusu, bu istifaların arkasına yedekler gelmelidir diyor. Bu karara rağmen hâkim rapor alarak karar vermedi. Sonra saat 5 gibi bir hâkim daha görevlendirildi. O hâkim de adliyeden 6 gibi ayrıldı, “Ben buna evde karar vereceğim” dedi. Ve hâlâ biz adliyenin önünde sabahtan beri bekliyoruz.

YSK "Yedekler gelmelidir" diyor

YSK kararı diyor ki: “Yedekler gelmelidir.” Yani olumlu görüş veriyor. Hâkim kararı imzalamıyor, tam bu süreçte rapor alıyor. Sonra görevli hâkim geliyor, tekrar atanıyor, ondan sonra o da 6 gibi evine dosya ile gidiyor. “Ben evde inceleyeceğim” diyor.

Bu durumda CHP’nin mecliste adayları azalıyor, yedekler göreve başlayamıyor, o karar verilemediği için. YSK’nın olumlu görüşüne rağmen hâkim kararı imzalamadığı için. Şu saate kadar adliyede bekliyoruz, alıncaya kadar da girmeyeceğiz kararı. Hâkimin imzalamasını bekliyoruz."

Gündem Haberleri