CHP'li Uzgel'den Fidan'a BRICS sorusu: Neden resmi olarak açıklanmadı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Hakan Fidan'a "Eğer haber doğruysa bu kadar önemli bir gelişme neden resmî olarak açıklanmamıştır?" diye sordu.

Kısa Dalga - CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Türkiye’nin BRICS üyeliğine başvurduğuna ilişkin haberlere yönelik yazılı açıklama yaptı.

'Bu kadar önemli bir gelişme neden resmî olarak açıklanmamıştır?'

Konuyu dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a soran Uzgel’in açıklaması şöyle:

“Sayın Hakan Fidan, medyada Türkiye’nin BRICS’e üyelik için başvurduğuna dair haberler yer alıyor. Eğer haber doğruysa bu kadar önemli bir gelişme neden resmî olarak açıklanmamıştır? Eğer doğru değilse neden yalanlanmamıştır?

Haber doğruysa bu başvurudan ne elde edileceği ilgili kurum, kuruluşlar, kamuoyu tarafından yeterince tartışılmış mıdır? Hükümetin bu stratejik adımla ilgili şeffaf bir duruş sergilemesi ve kamuoyuna zamanında bilgi vermesi gerekmiyor mu?”

Ne olmuştu?

ABD merkezli Bloomberg, bugün yayınladığı haberinde Türkiye'nin BRICS'e katılmak üzere aylar önce resmi olarak başvuruda bulunduğu iddiasını dile getirdi. Haberde, Türkiye'nin 'Batı'nın ötesinde ittifaklar kurmak için' böyle bir yol izlemek istediğini yazdı.

Bloomberg'ün kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminin görüşünün 'jeopolitik ağırlık merkezinin gelişmiş ülkelerden uzaklaştığı' yönünde olduğunu söyledi. (Dış Haberler Servisi)

Gündem Haberleri