Kısa Dalga - CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'nda usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin aralarında Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de bulunduğu 12 kişinin "Seçim Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılandığı davanın duruşması görüldü.
Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve taraf avukatlarının katıldığı duruşmada, mahkeme heyeti dosyaya gelen evrakı okuduktan sonra dinlenmesi beklenen tanıkların duruşmaya gelmediğini bildirdi. Sanık avukatları, tanıkların bir sonraki duruşmada dinlenmesini talep etti.
İmamoğlu'nun avukatı Çağlar Çağlayan, Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı İBB Davası'nda ektin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Nezahat Kurt'un, Adem Soytekin'in "KİPTAŞ dairelerinin CHP'li delegelere dağıtılacağı iddiası"na ilişkin İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki beyanlarının yer aldığı duruşma tutanağının dosyaya eklenmesini talep etti.
Avukat taleplerini kabul eden mahkeme, tanıkların bir sonraki celse hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı 21 Ekim'e bıraktı.
İmamoğlu ve Tugay dahil 12 sanık hakkında 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda "para karşılığı oy kullandırıldığı" iddialarına ilişkin aralarında Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da bulunduğu 12 sanık hakkında "oylamaya hile karıştırma" suçundan 1 yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.